• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par fitosanitāro sertifikāciju augu eksportā no ES uz Krieviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2005., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104836

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas pilsoņu ieceļošanas kārtību Jaunzēlandē

Vēl šajā numurā

01.04.2005., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par fitosanitāro sertifikāciju augu eksportā no ES uz Krieviju

1.aprīlī stājas spēkā Eiropas Savienības (ES) un Krievijas Federācijas parakstītais Memorands par fitosanitāro sertifikāciju augiem un augu produktiem, kas tiek eksportēti no ES dalībvalstīm uz Krievijas Federāciju.
Memorands parakstīts šā gada 16.martā, un tajā paredzēts, ka ES dalībvalstis veiks fitosanitāro sertifikātu satura harmonizāciju, lai ieviestu vienotu, pret viltojumiem aizsargātu fitosanitāro sertifikātu formu. Turpmāk sertifikātiem izmantos papīru ar īpaši aizsargātām ūdenszīmēm. Turklāt katrai valstij sertifikātu apzīmogošanai atļauts izmantot tikai vienu zīmogu formu.
Memorandā atrunāta arī fitosanitāro sertifikātu izsniegšanas kārtība, ievedot no trešajām valstīm ES dalībvalstīs augu un augu produktu kravas, kas tālāk tiek izvestas uz Krieviju reeksportā vai tranzītā.
Latvijā fitosanitārās kontroles augu un augu produktu kravām veic Valsts augu aizsardzības dienests (VAAD). VAAD direktors R.Arnītis, kas pārstāvēja ES sarunās ar Krievijas Federāciju, norāda: “Pašlaik ļoti aktīvi strādājam, lai laikus varētu nodrošināt visas prasības un netiktu kavēts augu un augu produktu eksports, reeksports un tranzīts uz Krieviju. Turpināsim pievērst pastiprinātu uzmanību griezto ziedu un stādāmā materiāla kravām, jo ir konstatēti vairāki mēģinājumi caur Latviju vest kravas, kas neatbilst Krievijas Federācijas fitosanitārajām prasībām.”
Pārējas periods jauno sertifikātu formu ieviešanai ES dalībvalstīs paredzēts līdz 2005.gada 1.jūlijam. Šajā laikā būs derīgas arī iepriekšējās sertifikātu formas.
VAAD kopā Latvijas Tranzīta biznesa asociāciju, Galveno muitas pārvaldi, Latvijas Starptautisko pārvadātāju asociāciju, Latvijas Muitas brokeru asociāciju, Latvijas Kravu ekspeditoru asociāciju un Satiksmes ministriju jau laikus izstrādāja grozījumus MK 2004.gada 30.marta noteikumos Nr.218 “Augu karantīnas noteikumi”, tādējādi būtiskākās jaunās prasības jau ir iestrādātas nacionālajā likumdošanā.

VAAD Informācijas daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!