• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas tehnisko palīdzību Moldovas Republikai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2005., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104837

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Maķedonijas sadarbību aizsardzības jomā

Vēl šajā numurā

01.04.2005., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas tehnisko palīdzību Moldovas Republikai

Pēc Moldovas Republikas Ārlietu ministrijas ielūguma no 29.marta līdz 3.aprīlim Moldovā uzturas Latvijas valsts institūciju pārstāvji, lai noteiktu turpmākās iespējamās sadarbības jomas Latvijas reformu pieredzes nodošanai.
Vizītes laikā Latvijas Ārlietu ministrijas un divpadsmit citu valsts pārvaldes institūciju eksperti tiksies ar Moldovas valsts un privātā sektora pārstāvjiem, lai pārrunātu Latvijas pieredzi, integrējoties Eiropas Savienībā, kā arī identificētu sadarbības jomas un iespējamos palīdzības sniegšanas veidus. Eksperti novērtēs situāciju Moldovā saistībā ar muitas, robežkontroles, valsts valodas, tieslietu, maksātnespējas procesa, ieslodzījuma sistēmas un citiem jautājumiem, lai tuvā nākotnē palīdzētu Ārlietu ministrijai formulēt prioritārās palīdzības jomas un izstrādāt stratēģiju sadarbībai ar Moldovu. Lai iepazītos ar citu ārvalstu donoru aktivitātēm Moldovā, vizītē piedalīsies arī ANO Attīstības programmas pārstāvis.
Latvijas Republikas Attīstības sadarbības politikas plāns 2005.gadam paredz, ka viens no Latvijas Attīstības sadarbības politikas rīcības virzieniem ir tehniskās palīdzības sniegšana attīstības un pārejas ekonomikas valstīm, par vienu no prioritārajām valstīm nosakot Moldovu. Tehniskās palīdzības ietvaros valsts var atbalstīt zināšanu un pieredzes nodošanu noteiktās jomās, ko otra puse atzīs par prioritārām savai attīstībai. Izveidojot divpusējo sadarbību ar Moldovu attīstības palīdzības sniegšanai, Latvija nodrošinās sekmīgāku savu interešu pārstāvniecību šajā valstī, attīstot izdevīgu sadarbību ekonomikā, zinātnē un kultūrā.
Līdz šim Latvija ir sniegusi tehnisko palīdzību attīstības un pārejas ekonomikas valstīm par pensiju reformu un sociālās aizsardzības sistēmu, pašvaldību finanšu sistēmu, dabas aizsardzību, muitu, informācijas tehnoloģiju pielietošanas un vadības sistēmu, kā arī enerģētikas un transporta statistikas jautājumos. Plānojot tālākās attīstības sadarbības aktivitātes, tiek ņemts vērā apsvērums, ka Latvijas pārejas perioda pieredze īpaši būtiska ir tām valstīm, kas atpaliek no mums reformu procesa virzībā.

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!