• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kvalitatīvu lauksaimniecības izglītību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2005., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104841

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par meklēšanas un glābšanas helikopteru NBS Gaisa spēkiem

Vēl šajā numurā

01.04.2005., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kvalitatīvu lauksaimniecības izglītību

Pagājušonedēļ, 24.martā, izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete Priekuļu Valsts lauksaimniecības tehnikumā tikās ar zemkopības ministru Mārtiņu Rozi un Lauksaimnieku organizācijas sadarbības padomes (LOSP) pārstāvjiem. Lauksaimnieciskajā izglītībā šobrīd ir daudz problēmu – tās zemais prestižs, jaunu kadru trūkums, novecojusi materiāli tehniskā bāze. Tikšanās dalībnieki apsprieda iespējamos situācijas risinājumus, kas ļautu nodrošināt kvalitatīvu lauksaimniecības izglītību.
“Saņemtais mantojums ir ļoti smags un problēmas – senas, ar dziļām saknēm, taču tās jau ir identificētas. Lielākā daļa grūtību lauksaimniecības profesionālajā izglītībā ir saistītas ar nodarbinātību, tāpēc nepieciešams izstrādāt valsts stratēģiskās attīstības vīziju, izzināt darba devēju pasūtījumu,” uzskata I.Druviete. Ir skaidri jānorāda, kādi speciālisti nepieciešami darba tirgū, jāizstrādā Zemkopības un Ekonomikas ministrijas pieprasījums, jāizvērtē šīs izglītības efektivitāte kopumā, kā arī jāpārskata profesionālās izglītības mācību iestāžu specializācija konkrētās nozarēs.
Ministre uzsvēra arī vidējās profesionālās izglītības būtisko nozīmi vidējo izglītību ieguvušo skaita palielināšanā kopumā.
Lai rastu risinājumus un sekmētu kvalitatīvas profesionālās lauksaimnieciskās izglītības nodrošināšanu, tikšanās dalībnieki pieņēma lēmumu izveidot darba grupu. Sadarbībā iecerēts iesaistīt arī pārstāvjus no Ekonomikas un Finanšu ministrijas.

Laila Spaliņa, ministres padomniece komunikāciju lietās

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!