• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par informācijas pieejamību nedzirdīgajiem krīzes situācijās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2005., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104844

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunām sabiedriskā labuma organizācijām

Vēl šajā numurā

01.04.2005., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par informācijas pieejamību nedzirdīgajiem krīzes situācijās

Trešdien, 30.martā, īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Ainars Latkovskis tikās ar Latvijas Nedzirdīgo biedrības pārstāvjiem, lai pārrunātu informācijas nodrošināšanu un pieejamību krīzes situācijās cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.
Latvijas Nedzirdīgo biedrības (LNB) viceprezidente Maruta Piterniece un sabiedrības komunikāciju direktors Edgars Vorslovs informēja ministru, ka surdotulkojuma trūkums sabiedriskajā televīzijā krīzes situācijās liedz aptuveni 30 000 Latvijas iedzīvotāju saņemt jaunākās ziņas, kā piemēru minot janvāra postošo vētru, kad vecāki, nezinādami reālo situāciju, sūtīja bērnus uz skolu.
Ainars Latkovskis un Latvijas Nedzirdīgo biedrības pārstāvji vienojās, ka konkrētos apstākļos prioritāte ir surdotulkojuma nodrošinājums ārkārtas ziņu izlaidumiem sabiedriskajā televīzijā, un solīja sagatavot likuma grozījumus Radio un televīzijas likumā.
Sekretariāts informējis arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu par situācijas nopietnību, un VUGD paudis vēlmi sadarboties ar Latvijas Nedzirdīgo biedrības problēmas atrisināšanā.
Latvijas Nedzirdīgo biedrības pārstāvji solījās informēt ministru par konkrētām problēmām un kopīgi ar Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariātu meklēt iespējamajos risinājumus, lai palīdzētu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām pilnvērtīgi iekļauties Latvijas sabiedrībā un tās ikdienas dzīvē.

Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības  integrācijas lietās sekretariāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!