• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2000. gada 5. septembra protokola izraksts Nr. 41 "Latvijas Republikas Ministru kabineta sēdes protokola Nr.41 izraksts". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2000., Nr. 313/315 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10492

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 5. septembra sēdē

Vēl šajā numurā

08.09.2000., Nr. 313/315

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: protokola izraksts

Numurs: 41

Pieņemts: 05.09.2000.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Ministru kabineta sēdes protokola Nr.41 izraksts

Rīgā 2000.gada 5.septembrī

1.§

Par Ministru kabineta 2000.gada 29.augusta sēdes protokollēmumu (prot. Nr.40, 37.§) "Par konceptuālo jautājumu nabadzības situācijas risināšanai un pamatnostādnēm nabadzības novēršanai"

Apspriešanā piedalījās: V.Makarovs, A.Kalvītis, A.Požarnovs, A.Gorbunovs, A.Bērziņš

Nolēma:

Izdarīt Ministru kabineta 2000.gada 29.augusta sēdes protokollēmuma (prot. Nr.40, 37.§) "Par konceptuālo jautājumu nabadzības situācijas risināšanai un pamatnostādnēm nabadzības novēršanai" 5.punktā grozījumu un aizstāt vārdus "Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai sadarbībā ar Ekonomikas ministriju" ar vārdiem "Ekonomikas ministrijai sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju".

33.§

Ziņojums par augstāko civildienesta ierēdņu vietu valsts pārvaldes sistēmā

Apspriešanā piedalījās: J.Krūmiņš, G.Veismane, A.Požarnovs, I.Bērziņš, G.Bērziņš, K.Pētersone, V.Makarovs, A.Bērziņš

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai Valsts kancelejas direktores G.Veismanes sniegto informāciju.

2. Atbalstīt priekšlikumu Valsts kancelejas sastāvā izveidot politikas stratēģijas un plānošanas vienību.

3. Pamatā atbalstīt priekšlikumu par valsts civildienesta augstāko ierēdņu koleģiālas institūcijas (padomes) izveidošanas nepieciešamību.

4. Valsts kancelejai sagatavot priekšlikumus Valsts pārvaldes iekārtas likumprojekta otrajam lasījumam Saeimā par valsts civildienesta augstāko ierēdņu vietu valsts pārvaldes sistēmā.

 

37.§

Par valsts akciju sabiedrībai "Latvenergo" nepieciešamajām investīcijām un tarifu stratēģiju, kā arī par atpūtas objektiem un civilās aizsardzības objektiem

Apspriešanā piedalījās: A.Kalvītis, K.Miķelsons, A.Požarnovs, V.Makarovs, A.Gorbunovs, A.Bērziņš

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai ekonomikas ministra A.Kalvīša sniegto informāciju par valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" investīciju programmu.

2. Pieņemt zināšanai ekonomikas ministra A.Kalvīša sniegto informāciju par to, ka valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" reorganizācijas gaitā no tās tiks atdalīti atpūtas objekti un civilās aizsardzības objekti.

 

42.§

Par pasākumu plānu uzņēmējdarbības vides uzlabošanai

Apspriešanā piedalījās: A.Kalvītis, A.Liepiņš, V.Makarovs, A.Bērziņš)

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai sniegto informāciju par Ministru kabineta 2000.gada 29.februāra sēdē akceptētā pasākumu plāna uzņēmējdarbības vides uzlabošanai (prot. Nr.10, 17.§) izpildes gaitu.

2. Akceptēt precizēto pasākumu plānu uzņēmējdarbības vides uzlabošanai (turpmāk - plāns).

3. Ekonomikas ministrijai redakcionāli precizēt plānu (piem., 28.punkts) un iesniegt to Valsts kancelejā.

4. Valsts kancelejai nosūtīt plānu visiem Ministru kabineta locekļiem.

5. Plānā minētajām ministrijām un citām institūcijām noteiktajos termiņos izpildīt norādītos uzdevumus.

6. Atzīt par spēku zaudējušu Ministru kabineta 2000.gada 29.februāra sēdes protokollēmumu (prot. Nr.10, 17.§) "Par pasākumu plānu uzņēmējdarbības vides uzlabošanai".

45.§

Par finansējuma sadalījumu 2001.gadam veicamo pasākumu prioritāšu realizācijai integrācijai Eiropas Savienībā

Apspriešanā piedalījās: A.Slakteris, G.Bērziņš, I.Bērziņš, M.Segliņš, A.Požarnovs, A.Gorbunovs, I.Labucka, V.Makarovs, K.Pētersone, J.Krūmiņš, A.Bērziņš)

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai Ministru prezidenta A.Bērziņa sniegto informāciju.

2. Ministrijām rast finansējumu attiecīgās ministrijas budžeta "mērķa griestu" ietvaros šādu informācijā minēto prioritāšu īstenošanai:

2.1. Ekonomikas ministrijai — "Tautas skaitīšanas pabeigšana";

2.2. Finansu ministrijai — "Iepirkumu uzraudzības biroja izveidošana un tā darbības nodrošināšana";

2.3. Iekšlietu ministrijai — "Ārējās robežas jomā ( robežkontroles punktu aprīkošana ar tehniskās apsardzības, kontroles un sakaru iekārtām";

2.4. Satiksmes ministrijai — "Neatkarīgas aviācijas negadījumu izmeklēšanas institūcijas izveidošana";

2.5. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai — "Likums "Par piesārņojumu"";

2.6. Ekonomikas ministrijai — "Enerģētikas likumdošanas harmonizācija atbilstoši Eiropas Savienības direktīvām";

2.7. Iekšlietu ministrijai — "Valsts policijas sakaru virsnieku norīkošana starptautiskās sadarbības veicināšanai", "NAB kontaktgrupu ar Eiropas Narkotiku vienību nodibināšana", "Eiropas Savienības organizācijas CIREFI programmatūras uzturēšana";

2.8. Izglītības un zinātnes ministrijai — "Sabiedrības integrācijas nodrošināšana izglītības sistēmā kā priekšnosacījumu radīšana informētas un līdzdalības sabiedrības veidošanai", "Zinātniskās aparatūras nodrošinājums zinātnieku sekmīgai darbībai Eiropas Savienības 5.ietvara programmā";

2.9. Finansu ministrijai — "Latvijas iemaksu Eiropas Savienības budžetā modeļa izstrāde", "Latvijas Zvērinātu revidentu asociācijas darbības uzraudzība un zvērinātu revidentu licencēšanas un uzraudzības funkciju veikšana", "Eiropas Savienības kapitāla pietiekamības, ieguldījumu kompensācijas shēmas un maksājumu norēķinu direktīvu pilnīga ieviešana";

2.10. Satiksmes ministrijai — "Satelīta navigācijas sistēmas diferenciālās stacijas (DGPS) uzstādīšana", "Hidrogrāfijas iekārtu un programmatūras iegāde";

2.11. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai — "Dalība Eiropas vides aģentūrā", "Siltumtehnisko normatīvu izstrāde ēku energoefektivitātes jomā";

2.12. Aizsardzības ministrijai — "Personu un to ceļošanas dokumentu datorizētas robežkontroles un pārbaudes ieviešana ostās un lidostās", "Tulkošanas terminoloģijas centra darbības nodrošināšana", "Ārējās robežas jomā — robežsargu apmācības sistēmas pilnveidošana, lai nodrošinātu Šengenas līguma nosacījumu izpildi — profesionālu robežsargu sagatavošanu".

3. Pieņemt zināšanai, ka prioritātei "Funkciju un struktūru analīzes veikšana Aizsardzības ministrijā, Iekšlietu ministrijā, Satiksmes ministrijā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, Kultūras ministrijā, Ārlietu ministrijā un Labklājības ministrijā" tiek piesaistīts starptautisks finansējums.

4. Ministrijām līdz š.g. 8.septembrim iesniegt Finansu ministrijā attiecīgu informāciju par līdzekļu pārdali.

5. Pieņemt zināšanai, ka uz laiku tiek atlikta šādu prioritāšu īstenošana:

5.1. Tieslietu ministrija — "Tiesu izpildītāju kvalifikācijas paaugstināšana";

5.2. Kultūras ministrija — "Dalība Eiropas Savienības audiovizuālās jomas atbalsta programmā MEDIA PLUS";

5.3. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija — "Dalība programmā LIFE".

6. Ministrijām, kurām atsevišķām prioritātēm nav piešķirts finansējums un šīs prioritātes nav minētas šī protokollēmuma 2. un 5.punktā, sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē š.g. 19.septembrī priekšlikumus problēmas risinājumam (atlikt prioritāšu īstenošanu uz 2002.gadu u.c.).

7. Zemkopības ministrijai iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē š.g. 19.septembrī informāciju par nepieciešamību prioritāti "Lauksaimniecības skaitīšana" īstenot jau 2001.gadā.

8. Pieņemt zināšanai īpašu uzdevumu ministra valsts reformu lietās J.Krūmiņa informāciju, ka tiks izpildīts pasākums "Valsts pārvaldes iestāžu, to funkciju un personāla vienotas informācijas uzskaites sistēmas izveide un ieviešana valsts nozīmes datu pārraides tīklā".

9. Noteikt, ka valsts budžeta projektā 2002.gadam prioritāri ir Eiropas Savienības integrācijas jautājumi.

Ministru prezidents A.Bērziņš

Valsts kancelejas direktore G.VEISMANE

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!