• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Militāristi meklē demontēto antenu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2000., Nr. 313/315 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10506

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Par spīti lietuviešiem"

Vēl šajā numurā

08.09.2000., Nr. 313/315

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Militāristi meklē demontēto antenu"

"Kommersant"

— 2000.08.30.

Maskavas vicemērs Valērijs Šancevs kā vienu no iespējamajiem risinājumiem televīzijas pārraižu organizēšanai Maskavā ir minējis īpašas antenas uzstādīšanu ar militāristu spēkiem.

Laikraksta avoti Aizsardzības ministrijā apstiprināja, ka vakar sanāksmes laikā pie Maskavas mēra Jurija Lužkova armijas celtniekiem esot izvirzīts tāds uzdevums. Ir paredzēts, ka armijas speciālisti Zvirbuļu kalnos varētu uzstādīt 300 m augstu antenu, kas vēl nesen tika izmantota radiolokācijas stacijā Skrundā (Latvija).

Tomēr, kā ziņoja minētie avoti, problēma ir šo antenu vēl atrast. Pēc iekārtu demontāžas Skrundā antena tika nogādāta "kaut kur Sanktpēterburgas tuvumā", taču tās tiešā atrašanās vieta neesot zināma: "Jūs taču saprotat, saskaņā ar dokumentiem tā varētu arī atrasties kaut kādā noliktavā, taču, kas lai zina, kā ir patiesībā…" Armijas celtnieki arī pagaidām vēl nevar atbildēt, pēc cik ilga laika "Piebaltijas antena" varētu sākt darbu, ja to vispār atradīs.

Ja atrast neizdosies, tad var izmantot arī kādu citu variantu. "Šā gada maijā Piemaskavas pilsētā Noginskā tika demontēta daļa no likvidētā KF Jūras kara spēku kosmisko sakaru centra, kas bija domāts sakaru uzturēšanai ar zemūdenēm. Demontēto iekārtu skaitā ir arī 250 metru augsta antena. Teorētiski tā ir izmantojama, taču vai to var izmantot arī praktiski, tas pagaidām nav skaidrs, teica Aizsardzības ministrijā.

Vladimirs Nikolajevs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!