• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Vai tas ir NVS gals?. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2000., Nr. 313/315 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10509

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Viņi sāks skolas projektu Latvijā"

Vēl šajā numurā

08.09.2000., Nr. 313/315

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Vai tas ir NVS gals?

"Gazeta Wyborcza"

— 2000.08.31.

Krievija ir paziņojusi, ka pārtrauc pirms astoņiem gadiem parakstīto līgumu par bezvīzu režīmu starp NVS valstīm. Lēmums stājas spēkā pēc 90 dienām.

Šī lēmuma oficiālais iemesls ir nelegālās migrācijas pieaugums un terorisma draudi, kuros valdība vaino "bojevikus" no Kaukāza republikām. "Pēdējā laikā Krievijai arvien biežāk ir nācies celt barjeras starptautiskā terorisma un narkotiku tirgotāju ceļā," trešdien paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas šefs Igors Ivanovs. Viņš teica, ka ar katru NVS valsti tiks parakstīti jauni divpusēji līgumi par bezvīzu režīmu. Vīzu sistēmas ieviešana var nodarīt nopietnu kaitējumu vairākiem desmitiem miljonu krievu, kuri dzīvo NVS valstīs.

Krievijas izstāšanās no līguma par bezvīzu režīmu nozīmē viena no nedaudzajiem NVS sasniegumiem kopš tās dibināšanas 1992.gadā de facto anulēšanu. "Es uzskatu, kas tas ir nopietns trieciens NVS un droši vien arī viens no pēdējiem," uzskata publicists Vadims Dubnovs. "Acīmredzot Putins ir sapratis, ka NVS nav dzīvotspējīgs veidojums".

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!