• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par likumprojektu par pagaidu administrācijas iecelšanu Jūrmalā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.2005., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105095

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pasludināto Eiropas Kopienu tiesas spriedumu tulkojumiem latviešu valodā

Vēl šajā numurā

05.04.2005., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par likumprojektu par pagaidu administrācijas iecelšanu Jūrmalā

Tieslietu ministrija izvērtējusi Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas sagatavoto likumprojektu “Par pagaidu administrācijas iecelšanu Jūrmalas pilsētas pašvaldībā” un to neatbalsta.
Tieslietu ministrija konstatē, ka Administratīvā rajona tiesa 30.martā pasludinājusi saīsināto spriedumu, ar kuru atcelts Jūrmalas vēlēšanu komisijas lēmums par vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu. Tā kā spriedums nav vēl stājies spēkā, nav juridiska pamata lemt par atkārtotu vēlēšanu izsludināšanu un pagaidu administrācijas iecelšanu Jūrmalas pilsētas pašvaldībā.
Tieslietu ministrija norāda, ka saskaņā ar Pašvaldību likumu jaunievēlētās domes pirmo sēdi sasauc pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs ne vēlāk kā desmit dienu laikā pēc vēlēšanu rezultātu paziņošanas. Ar jaunievēlētās domes pirmo sēdi beidzas iepriekšējās domes pilnvaras.
Arī likuma “Par pilsētas domes, rajona padomes, novada domes un pagasta padomes deputāta statusu” 1.pantā noteikts, ka pašvaldības domes deputātu pilnvaras beidzas ar nākamā sasaukuma domes pirmās sēdes dienu, savukārt jaunievēlēto deputātu pilnvaras sākas ar jaunievēlētās domes pirmās sēdes dienu.
Jaunievēlētā Jūrmalas dome ir sanākusi, un jaunievēlēto deputātu pilnvaras ir sākušās. Līdz ar to Tieslietu ministrija uzskata, ka jaunievēlēto deputātu pilnvaras izbeigsies ar brīdi, kad likumīgā spēkā stāsies attiecīgais tiesas spriedums, ar kuru atcelts Jūrmalas vēlēšanu komisijas lēmums par vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!