• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas gāze" grib celt gāzes cenas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.2005., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105117

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija spēlē Blaumani

Vēl šajā numurā

05.04.2005., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas gāze” grib celt gāzes cenas

GAZE.PNG (95520 bytes)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) saņēmusi vēl divus akciju sabiedrības “Latvijas gāze” dabasgāzes apgādes tarifu projektus – 2006.un 2007.gadam.

“Latvijas gāze” iesniegtos projektus pamato ar izmaiņām dabasgāzes piegādes līgumā ar “Gazprom”, skaidro SPRK sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Līga Rimšēviča. Uzņēmums prasa apstiprināt visus trīs iesniegtos tarifu projektus.
Atgādinām, ka pirmajā projektā prasīts palielināt dabasgāzes tarifus no 2005.gada 1.jūlija. Iecerēts mainīt arī tarifus dabasgāzes pārvades, glabāšanas un sadales pakalpojumiem. Savukārt nule saņemtie projekti 2006. un 2007.gadam neparedz mainīt pārvades, glabāšanas un sadales tarifus, bet atbilstoši piegādes līguma izmaiņām palielināt dabasgāzes cenu, attiecīgi mainot arī gala tarifus.
Kā skaidro L.Rimšēviča, salīdzinājumā ar šobrīd spēkā esošajiem gala tarifiem otrais tarifu projekts paredz no 2006.gada 1.janvāra palielināt tarifu lietotājiem ar gāzes plītīm par 29%, lietotājiem ar individuālo gāzes apkuri – par 37,2%, komerciāliem lietotājiem – par 23,2 – 25,7% atkarībā no patēriņa apjoma. Abonēšanas maksu tarifu plānots saglabāt pašreizējā līmenī.
Salīdzinājumā ar šobrīd spēkā esošajiem gala tarifiem trešais tarifu projekts savukārt paredz no 2007.gada 1.janvāra palielināt tarifu lietotājiem ar gāzes plītīm par 36,7%, lietotājiem ar individuālo gāzes apkuri – par 45,6%, komerciāliem lietotājiem – par 32,2–37,5% atkarībā no patēriņa apjoma. Abonēšanas maksu tarifu projekts plāno saglabāt esošajā līmenī.
Cena, par kādu AS “Latvijas gāze” iepērk dabasgāzi, ir atkarīga no naftas produktu cenas pasaules tirgū un ASV dolāra kursa, atgādina SPRK pārstāve. Projektā ietvertie tarifi ir noteikti pēc pašreizējām prognozēm par naftas cenām un valūtas kursiem 2006.un 2007.gadā. SPRK otrā un trešā tarifu projekta atbilstība likumdošanas prasībām ir jāizvērtē 10 darba dienu laikā , tad tie vai nu jānoraida, vai jāuzsāk izskatīt pēc būtības.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!