• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Noslēdzas apmācība par glābšanu jūrā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.2005., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105118

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

05.04.2005., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Noslēdzas apmācība par glābšanu jūrā

Šonedēļ beigsies akcija, kas visu martu tika veikta Latvijas piekrastes pašvaldībās ar mērķi izglītot iedzīvotājus rīcībai ārkārtas situācijās uz jūras. Informatīvā akcija “Par cilvēku meklēšanu un glābšanu jūrā” noslēgsies ar semināriem 5.aprīlī Ventspilī un Pāvilostā, bet 6.aprīlī notiks gala seminārs Liepājā, informē Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta (JS KAD) sabiedrisko attiecību virsniece Vita Lebedeva.
Kā jau “Latvijas Vēstnesis” ziņojis, tuvojoties aktīvās kuģošanas un atpūtas sezonai, akciju kopš marta sākuma rīkoja JS KAD sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu un Latvijas Katastrofu medicīnas centru. Semināros piekrastes iedzīvotāji, zvejnieki, zivsaimnieki, ostu un kuģu kapteiņi, kā arī pašvaldību institūciju pārstāvji tika informēti par jūrā iespējamajiem avāriju riskiem, apdraudējuma novēršanas veidiem, kā arī cietušo glābšanu un pagaidu izmitināšanu piejūras apdzīvotajās vietās.
Līdz šim semināri, interesentus iepazīstinot ar Globālo jūras negadījumu un drošības sistēmu, navigācijas iespējām, glābšanas organizēšanu, notikuši Rojā, Mērsragā, Engurē un citās pašvaldībās. Šī informācija kursu veidā sniegta Latvijas Zivsaimnieku asociācijas un Nacionālās aizsardzības akadēmijas pārstāvjiem. Apmācības laikā akcentēta dažādu ar glābšanu saistītu institūciju sadarbība ārkārtējās situācijās, kad sadarbībā ar piekrastes pašvaldībām un iedzīvotājiem īsā laikā jāsniedz palīdzība lielākam cilvēku skaitam.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!