• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par starptautisko konferenci "Intelektuālais īpašums jaunajās ES dalībvalstīs". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.04.2005., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105211

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mazākuma akcionāru interešu aizstāvību

Vēl šajā numurā

06.04.2005., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par starptautisko konferenci “Intelektuālais īpašums jaunajās ES dalībvalstīs”

6. un 7.aprīlī Rīgā, “Reval Hotel Latvija” telpās, notiks Patentu valdes rīkotā starptautiskā konference “Intelektuālais īpašums jaunajās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs”, kurā piedalīsies augsta līmeņa starptautisko intelektuālā īpašuma organizāciju pārstāvji, tai skaitā Eiropas Patentu iestādes prezidents Alens Pompidū un Pasaules intelektuālā īpašuma organizācijas ģenerāldirektors Kamils Idris. Konferenci ar uzrunu atklās Ministru prezidents Aigars Kalvītis un tieslietu ministre Solvita Āboltiņa.
Ministru prezidents Aigars Kalvītis un Pasaules intelektuālā īpašuma organizācijas ģenerāldirektors Kamils Idris parakstīs Latvijas Republikas valdības un Pasaules intelektuālā īpašuma organizācijas saprašanās memorandu, kas nostiprinās Latvijas institūciju un Pasaules intelektuālā īpašuma organizācijas savstarpēju sadarbību.
Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa: “Šā foruma uzdevums ir iespējami vispusīgi iztirzāt attīstības īpatnības un problēmas jaunajās Eiropas Savienības dalībvalstīs un arī konkrēti Baltijas valstīs intelektuālā īpašuma jomā. Esmu pārliecināta, ka šīs konferences dalībnieki, izklāstot savas atziņas un diskutējot par uzstādītajām tēmām, sniegs vērtīgu ieguldījumu un jaunus stimulus intelektuālā īpašuma attīstībai un tam būs liela nozīme, gan paaugstinot mūsu sabiedrības informētību par intelektuālā īpašuma jomu, gan paplašinot intelektuālā īpašuma lomu tautsaimniecībā, gan pilnveidojot tiesisko vidi, kas aptver intelektuālo īpašumu, stimulē to un sniedz tā attīstībai vajadzīgās garantijas.”
“Visā pasaulē rūpnieciskā īpašuma, tai skaitā izgudrojumu, preču zīmju un dizainparaugu, savlaicīga aizsardzība nodrošina valstij lielus budžeta ienākumus, līdz ar to veicinot valsts attīstību un ekonomisko izaugsmi. Latvijai ir svarīgi pārņemt citu ES dalībvalstu labāko praksi un strādāt pie šīs jomas attīstības,” uzsver Patentu valdes direktors Zigfrīds Aumeisters. Konferencē ar lekcijām uzstāsies arī Pasaules intelektuālā īpašuma organizācijas Infrastruktūras pakalpojumu un inovāciju veicināšanas nodaļas direktors Vladimirs Josifovs, Starptautiskās intelektuālā īpašuma aizsardzības asociācijas ģenerālsekretāra vietnieks Mihails Brunners, Eiropas Patentu organizācijas prezidents Rolands Grosenbahers, kā arī citi eksperti.
2005.gada 15.martā Saeima ratificēja Eiropas Patentu konvenciju, bet 24.martā akceptēja pievienošanos Hāgas vienošanās par dizainparaugu starptautisko reģistrāciju Ženēvas aktam.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!