• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot vēstuli no Bulgārijas Republikas prezidenta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.04.2005., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105214

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzstājoties Zviedrijas un Latvijas biznesa foruma nobeigumā Zviedrijas rūpnieku namā Stokholmā 2005.gada 1.aprīlī

Vēl šajā numurā

06.04.2005., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot vēstuli no Bulgārijas Republikas prezidenta

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 5.aprīlī, ir saņēmusi Bulgārijas prezidenta Georgija Parvanova vēstuli. Vēstulē prezidents raksta:
“Es esmu ļoti rūpīgi iepazinies ar Jūsu vēstuli, kurā Jūs skaidrojāt savu nostāju attiecībā uz Otrā pasaules kara 60.gadadienas atzīmēšanu. Man bija arī iespēja apspriest šo jautājumu ar Jums manas nesenās valstsvizītes laikā draudzīgajā Latvijā, par kuru es glabāju lieliskus iespaidus.
Es vēlos vēlreiz izteikt savu sapratni par Latvijas tautas dalītajām jūtām šīs gadadienas sakarā, ko raisa Latvijas iedzīvotāju ciešanas Staļina režīma laikā. Bulgārijā šis režīms ir ticis daudzkārt nosodīts. Daudz bulgāru, tāpat kā citu nāciju pārstāvji, un jo īpaši krievi, ir cietuši no Staļina represijām.
Bulgārijā, tāpat kā daudzās citās valstīs, mēs svinēsim 9.maiju kā uzvaras dienu pār Hitlera fašismu. Mēs atdosim godu tiem miljoniem krievu un visas Eiropas un citu pasaules valstu pilsoņiem, kuri par nacisma sakāvi samaksāja ar savu dzīvību. Šīm svinībām ir ne tikai jāatspoguļo mūsu pagātnes uztvere, bet ir jābūt vērstām arī uz priekšu, uz mūsu kopīgo Eiropas nākotni. Uz nākotni, kura neatkārtos 20.gadsimta drūmās lappuses. Tā ir nākotne, kuras vārdā Bulgārija un Latvija kopīgi strādās Eiropas institūcijās, NATO, ANO un citās starptautiskajās organizācijās, un – es ticu – darīs to kopā ar demokrātisku, stabilu un plaukstošu Krieviju.
Tas manī vieš vēl jo lielāku pārliecību, cienītā Vīķes-Freibergas kundze, ka Jūsu lēmums piedalīties 9.maija svinībās Maskavā, lai cik grūti tas ir nācis, ir drosmīgs valstisks lēmums.”

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!