• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Starpparlamentu savienības 112.asamblejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.04.2005., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105218

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saņemot vēstuli no Bulgārijas Republikas prezidenta

Vēl šajā numurā

06.04.2005., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Starpparlamentu savienības 112.asamblejā

No šā gada 1. līdz 9.aprīlim Manilā, Filipīnās, notiek Starpparlamentu savienības (SPS) 112.asambleja un SPS Padomes 176.sesija, kurā Latviju pārstāv Latvijas nacionālās grupas vadītāja, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre un grupas loceklis Oļegs Deņisovs (LSP).
Asamblejas otrajā dienā Latvijas delegācija piedalījās Eiropas ģeopolitiskās grupas “Twelve+” darbā, kurā tika spriests par nākamā SPS prezidenta kandidatūru. Nākamos divus gadus, ievērojot rotācijas principu, SPS prezidentam jābūt no “Twelve+” grupas valsts; pašlaik par grupas atbalstu sacenšas Itālijas Deputātu palātas spīkers Pjērs Ferdinands Kazīni un Beļģijas parlamenta deputāts Gerts Feršniks.
I.Ūdre kā globālās parlamentāriešu demokrātijas fonda valdes locekle arī piedalījās valdes sēdē, kurā izskatīja jautājumus par fonda aktivitātēm un SPS palīdzības programmu īstenošanu.
Saeimas priekšsēdētājai bija trīspusēja tikšanās ar Krievijas domes spīkera vietnieku, Krievijas delegācijas SPS vadītāju Sergeju Baburinu un Baltkrievijas Nacionālās sapulces Pārstāvju palātas priekšsēdētāja vietnieku Sergeju Zabolotecu. Tās ietvaros pārrunāta stratēģija jaunā SPS prezidenta vēlēšanām, kas notiks nākamajā SPS asamblejā Ženēvā šā gada rudenī, un iespējas stiprināt valstu parlamentāro sadarbību Eiropas Savienības jauno kaimiņu politikas ietvaros.
I.Ūdre arī sniedza interviju Filipīnu nacionālajā televīzijā, kur runāja par SPS asambleju un Latvijas delegācijas darbību tajā, kā arī par Latvijas un Filipīnu ciešākas sadarbības iespējām, piemēram, tūrisma attīstībā, jaunu aviomaršrutu ieviešanā un sekmīgākā vīzu jautājumu risināšanā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!