• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kā mūsu valsts gatavojas pārsteigt Franciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.04.2005., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105230

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija sēro līdz ar visu pasauli

Vēl šajā numurā

06.04.2005., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kā mūsu valsts gatavojas pārsteigt Franciju

FRANCIJA.PNG (105710 bytes)
Ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš un kultūras ministre Helēna Demakova
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

5.aprīlī kultūras ministre Helēna Demakova, ārlietu ministrs Artis Pabriks, ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš un festivāla projekta “Māja” koncepcijas “Runājošie akmeņi” autors Ēriks Stendzenieks informēja plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus par Latvijas festivāla Francijā “Pārsteidzošā Latvija” (Etonnante Lettonie) programmu.
Kā programmas centrālā ass iecerēts ceļojošs objekts “runājošie akmeņi”, kas būs visa festivāla informatīvais un publicitātes centrs. Proti, 12 personificēti Latvijas laukakmeņi sarunāsies un dziedās četru pilsētu – Parīzes, Lionas, Bordo un Strasbūras – galvenajos laukumos. Akmeņi, uz kuriem tiks projicēta dažāda informācija, stāstīs frančiem par Latviju, tās ģeogrāfiju, vēsturi, kultūru, iecienītākajiem ēdieniem, tūrisma objektiem, ko vērts redzēt, izklaides vietām un citiem jautājumiem, kas viņus varētu interesēt. Pirms festivāla Francijā “runājošos akmeņus” varēs aplūkot Rīgā, Doma laukumā.
Līdztekus galvenajam eksponātam tiks izveidots informācijas centrs, kurā varēs iegūt informāciju par dažādām Latvijas ekonomikas un tūrisma nozarēm. Tā būs interaktīva komunikācija, izmantojot jaunās tehnoloģijas un digitālos informācijas nesējus.
Kā uzsvēra ārlietu ministrs, diplomātija nav tikai politiķu paziņojumi. “Izsenis par diplomātiem kļuvuši mūziķi, mākslinieki, aktieri un rakstnieki, kas pārliecinoši spējuši siet stipras saites starp valstīm. Francijā šo lomu uzņemsies Latvijas kultūras izcilākie pārstāvji, kas spēs pārspēt daudzveidīgo Vakareiropu,” uzskata A.Pabriks.
Sagatavota plaša kultūras programma: teātra izrādes, klasiskais balets, opera, koncerti, izstādes, performances, kino, konferences, publikācijas, debates – pavisam 40 dažādi projekti. Festivāls tiks atklāts 1.novembrī Parīzē, teātrī “Odeon” ar Alvja Hermaņa izrādi “Garā dzīve”.

Plānotas arī mūsdienu mākslas, Latvijas 20.gadsimta glezniecības, foto, dizaina, arhitektūras un pilsētattīstības izstādes, latviešu un franču literātu debates, Latvijas Nacionālās operas un baleta viesizrādes, koncerti, augstskolu studentu apmaiņas projekti, kā arī apjomīga Latvijas kino programma.
Līdztekus kultūras programmai būs semināri uzņēmējiem un visiem interesentiem, tādējādi pārstāvot festivāla ekonomisko un tūrisma dimensiju. Ekonomikas ministrs uzskata, ka “Pārsteidzošā Latvija” dos spēcīgu impulsu Latvijas un Francijas ekonomiskās sadarbības paplašināšanai.

Uzziņai

Francijas Republikas prezidents Žaks Širaks un Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vizītes laikā Parīzē 2002.gadā vienojās par Latvijas festivāla “Pārsteidzošā Latvija” sarīkošanu 2005.gada rudenī.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!