• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem 2005. gada 23. martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2005., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105288

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2005. gada 23. martā

Vēl šajā numurā

07.04.2005., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem 2005. gada 23. martā

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētājas biedre Vineta Muižniece.

Sēdes vadītāja.
Godātie kolēģi! Ir pienācis laiks atbilžu sniegšanai uz deputātu jautājumiem.
Un ir saņemti divi jautājumi ministriem.
Pirmais ir deputātu Aleksejeva, Sokolovska, Tolmačova, Buzajeva un Plinera jautājums ārlietu ministram Artim Pabrikam “Par ANO institūciju rekomendācijām”.
Šis jautājums tika pārcelts no iepriekšējās nedēļas, jo bija saņemta rakstiska atbilde, kas deputātus neapmierināja, taču tajā pašā laikā ministrs nevarēja sniegt mutvārdu atbildi, jo atradās komandējumā. Arī šajā reizē ārlietu ministrs ir informējis, ka atrodas komandējumā Briselē. Līdz ar to nevar sniegt mutveida atbildes jautājuma iesniedzējiem.
Kā noteikts Saeimas Kārtības ruļļa 123.panta trešajā daļā, ja atbildes uz jautājumiem nav sniegtas, tomēr tie netiek pārcelti uz nākamo sesiju. Līdz ar to deputātiem ir iespēja jautājumus uzdot ministram atkārtoti vai arī citus.
Otrais jautājums ir deputātu Alseksejeva, Sokolovska, Tolmačova, Kabanova, Buzajeva un Plinera jautājums iekšlietu ministram Jēkabsonam “par neadekvāto policijas rīcību”. Uz šo jautājumu ir saņemta rakstiska ministra atbilde.
Mums ir jānoskaidro, vai deputāti ar atbildi ir apmierināti. Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātam Buzajevam.
V.Buzajevs (PCTVL).
Protams, mēs neesam apmierināti un uzskatām, ka ministra neierašanās ir tiešs atbalsts nepilsoņu diskriminācijai no Pabrika kunga puses un neonacisma slavēšana no Jēkabsona kunga puses. Un mēs pieprasām, lai tomēr Jēkabsona kungs atbildētu personiski uz mūsu papildu jautājumiem.
Sēdes vadītāja.
Paldies. Tātad deputāti ar rakstiski sniegto atbildi nav apmierināti.
Saeimas Prezidijs ir saņēmis ministra Jēkabsona vēstuli, ar kuru Prezidijs tiek informēts, ka šobrīd notiek Nacionālās drošības padomes sēde, kurā piedalās ministrs. Līdz ar to viņa prombūtne ir attaisnota, un mutiskas atbildes šodien netiek sniegtas.
Arī šajā gadījumā atbilstoši Saeimas Kārtības rullim, ja atbildes nav sniegtas, uz nākamo sesiju jautājums netiek pārcelts. Līdz ar to deputātiem ir iespēja uzdot jautājumu pavasara sesijā.
Tā kā darba kārtība līdz ar to mums šodien pilnībā ir izskatīta, darbu beidzam. Paldies.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!