• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pārskats par Nacionālā plānojuma izstrādi un ievērošanu 2004. gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2005., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105326

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pārskats par teritorijas plānojumu izstrādi plānošanas reģionos, rajona un vietējās pašvaldībās 2004.gadā

Vēl šajā numurā

07.04.2005., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pārskats par Nacionālā plānojuma izstrādi un ievērošanu 2004. gadā

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (turpmāk – ministrija) saskaņā ar Teritorijas plānošanas likuma 10.panta pirmo daļu un Ministru kabineta noteikumu Nr.515 “Nacionālā plānojuma noteikumi” 19.3.apakšpunktu ir sagatavojusi pārskatu par Nacionālā plānojuma izstrādi un ievērošanu 2004.gadā.
Pārskata periodā ministrija ir atsākusi darbu pie rīcības plānā “Deklarācijas par Ministru kabineta iecerēto darbību īstenošanai” paredzētā nacionālā plānojuma dokumenta “Latvijas telpiskās attīstības perspektīva” izstrādes. Šīm ilgtermiņa telpiskās attīstības pamatnostādnēm jābūt sagatavotām un apstiprinātām līdz 2006.gada 31.decembrim.
2003.gada 9.decembrī pieņemto Ministru kabineta noteikumu Nr.684 “Noteikumi par nacionālas nozīmes lauksaimniecības teritorijām” 10.punkts nosaka, ka plānošanas reģionu attīstības padomes, rajona padomes un vietējo pašvaldību domes vai padomes 18 mēnešu laikā pēc šo noteikumu spēkā stāšanās veic nepieciešamos grozījumus attiecīgajos teritorijas plānojumos.
Ministrija 2004.gadā ir sagatavojusi atzinumus par 31 teritorijas, tai skaitā 21 vietējās pašvaldības un 9 rajonu teritorijas, plānojuma atbilstību normatīvo aktu prasībām. 53% gadījumos vietējo pašvaldību teritoriju plānojumos ir ievērotas Teritorijas plānošanas likuma 5.pantā noteiktais, ka zemāka līmeņa teritorijas plānošanā jāievēro augstāka līmeņa teritorijas plānošanā noteiktās prasības un teritorijas plānojumā norādītās nacionālas nozīmes lauksaimniecības teritorijas. Divos rajona teritorijas plānojumos ir ievērotas Ministru kabineta noteikumu Nr.515 “Nacionālā plānojuma noteikumi” un Ministru kabineta noteikumu Nr.684 “Noteikumi par nacionālas nozīmes lauksaimniecības teritorijām” prasības. Septiņos izvērtētajos teritorijas plānojumos šīs prasības ir ievērotas daļēji.
Minētā situācija radusies tāpēc, ka teritorijas plānojumi apstiprināti pirms šo noteikumu spēkā stāšanās. Ministrija, pamatojoties uz Teritorijas plānošanas likuma 7.panta trešās daļas 1.punktu, ir informējusi pašvaldības par nepieciešamību pārskatīt teritorijas plānojumus un turpmākā plānošanas procesā iestrādāt šīs prasības teritorijas plānojumos.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!