• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2005., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105327

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

EK dara zināmus pēdējos priekšlikumus nākamajai finanšu perspektīvai

Vēl šajā numurā

07.04.2005., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Poļu “Wprost”: “Komunisms būtu pastāvējis ilgāk, ja nebūtu bijis Jāņa Pāvila II.”

Itāļu “Le Figaro”: “Pāvesta bēru ceremonijā tiek gaidīti gandrīz visi pasaulē lielāko un ietekmīgāko valstu vadītāji.”

Krievijas “Regnum”: “Kā zināms, viedoklis par vēsturi, kas šobrīd guvis virsroku Baltijā, ir tāds, ka padomju armija tikai “okupēja” Baltijas valstis un nekādu atbrīvošanu tām nenesa.”

Parīzē izdotais “The International Herald Tribune”: “Vienā no līdz šim stingrākajiem brīdinājumiem ASV devušas norādi, ka Eiropas Savienība riskē ar nopietnu transatlantisko attiecību iedragāšanu, ja tā atcels ieroču pārdošanas embargo Ķīnai, un brīdinājušas, ka Vašingtona varētu spert pretsoļus šim lēmumam.”

Vācu “Tages Anzeiger”: “Baltiešus ir sašķēlis Maskavas uzaicinājums 9.maijā ierasties uz Uzvaras svētkiem Maskavā. Kamēr Latvijas prezidente Vīķe-Freiberga uzstāšanos Maskavā grib izmantot, lai sāktu jaunu posmu saspringtajās attiecībās ar Krieviju, Lietuvas prezidents Adamkus un Igaunijas prezidents Rītels nespēja pārlēkt pagātnes ēnai. Noraidot Putina uzaicinājumu, Lietuva un Igaunija ne tikai atstāja likteņa varā Latviju, bet 9.maijā palaidīs garām vēsturisku iespēju uzstāties Maskavā. Vispār pašapzinīga uzstāšanās nāktu par labu visai Eiropai.”

Krievijas “Interfax”: “Maskava uzskata, ka ASV prezidentam Džordžam Bušam gaidāmās vizītes laikā Latvijā jārunā par krievvalodīgo iedzīvotāju cilvēktiesību ievērošanu,” žurnālistiem teicis oficiālais Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Aleksandrs Jakovenko.

Britu “BBC News” autors raksta par skolu reformu Latvijā un krievvalodīgās minoritātes integrācijas problēmām. (Šī ir viena no vairākām A.Roksburga publikācijām par attiecīgo tematu.) Citēts kādas krievu skolā strādājošas skolotājas viedoklis: “Vajadzētu pārtraukt saukt krievus par okupantiem un migrantiem un aicināt uz krievu skolu slēgšanu.” Rakstā minēts arī Latvijas ārlietu ministra Arta Pabrika viedoklis. “Izglītības reforma sniedz bērniem iespēju vienlīdz labi pārzināt savu mātes un valsts valodu. Padomju sistēma to nedarīja.” Pats autors raksta beigās apgalvo, ka reforma varētu radīt krievu izolāciju, nevis integrāciju.

ASV “The Wall Street Journal”: “Simboliskās un stratēģiskās manifestācijas ap Maskavā gaidāmajiem Uzvaras svētkiem pār hitlerisko Vāciju var paātrināt Staļina mantojuma beigas... Prezidenta Buša vizīte Rīgā būs nozīmīga pat tad, ja viņš nemaz nepieskarsies jautājumam par Baltijas valstu okupāciju.”

Krievijas “Izvestija” autore komentē Lukašenko un Putina tikšanos Sočos. “Eksperti domā, ka Baltkrievijas prezidenta brauciena galvenais mērķis bijis pārliecināties, vai tas arī turpmāk varēs rēķināties ar sava būtībā vienīgā sabiedrotā atbalstu. Tikšanās rezultāti liecina, ka varēs gan. Vismaz no Sočiem Lukašenko atgriezās ar Putina apliecinājumu, ka Krievija saglabās tagadējo gāzes cenu.”

Pēc ĀM Ārzemju preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!