• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas atbalstu Moldovai reformu īstenošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2005., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105345

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Pasaules intelektuālā īpašuma organizācijas ģenerāldirektora vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

07.04.2005., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas atbalstu Moldovai reformu īstenošanā

No 29.marta līdz 3.aprīlim Moldovā uzturējās Latvijas valsts institūciju ekspertu delegācija, lai apzinātu tās ekspertīzes jomas, kurās Latvija turpmāk varētu dalīties ar Moldovu uzkrātajā reformu pieredzē.
Vizītes laikā delegācijas vadītājs Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andris Teikmanis tikās ar Moldovas Republikas ārlietu ministru Andreju Stratanu. A.Stratans uzsvēra, ka Moldova augstu vērtē Latvijas sasniegumus reformu īstenošanā un izteica vēlmi apgūt Latvijas pieredzi, integrējoties Eiropas Savienībā.
Nedēļas laikā Latvijas Ārlietu ministrijas un divpadsmit citu Latvijas valsts institūciju pārstāvji tikās ar dažādām Moldovas institūcijām, lai apzinātu valsts pārvaldes jomas, kurās Moldovai nepieciešama Latvijas palīdzība. Delegācija iepazinās ar situāciju muitas, robežkontroles, valsts valodas, tieslietu, maksātnespējas procesa, ieslodzījuma sistēmas un citos jautājumos. Latvijas plānotās palīdzības koordinēšanas nolūkos delegācijas pārstāvji tikās arī ar citiem ārvalstu donoriem Moldovā.
Latvijas Republikas Attīstības sadarbības politikas plānā 2005.gadam paredzēts, ka viens no Latvijas attīstības sadarbības politikas rīcības virzieniem ir tehniskās palīdzības sniegšana attīstības un pārejas ekonomikas valstīm, par vienu no prioritārajām valstīm nosakot Moldovu. Tehniskās palīdzības ietvaros valsts var atbalstīt zināšanu un pieredzes nodošanu noteiktās jomās, ko otra puse atzīs par prioritārām tās attīstībai. Izveidojot divpusējo sadarbību ar Moldovu attīstības palīdzības sniegšanai, Latvija nodrošinās sekmīgāku savu interešu pārstāvniecību šajā valstī, attīstot izdevīgu sadarbību ekonomikā, zinātnē un kultūrā.
Līdz šim Latvija ir sniegusi tehnisko palīdzību attīstības un pārejas ekonomikas valstīm par pensiju reformu un sociālās aizsardzības sistēmu, pašvaldību finanšu sistēmu, dabas aizsardzību, muitu, informācijas tehnoloģiju lietošanas un vadības sistēmu, kā arī enerģētikas un transporta statistikas jautājumos. Plānojot tālākās attīstības sadarbības aktivitātes, tiek ņemts vērā apsvērums, ka Latvijas pārejas perioda pieredze īpaši būtiska ir tām valstīm, kas atpaliek no mums reformu procesa virzībā.

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!