• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Būvniecības padomes sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2005., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105350

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas reģionu vienmērīgu attīstību

Vēl šajā numurā

07.04.2005., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Būvniecības padomes sēdi

Trešdien, 6.aprīlī, notika Latvijas Būvniecības padomes pirmā šā gada sēde.
Kā pirmais jautājums Latvijas Būvniecības padomes sēdē tika izskatīti nepieciešamie uzlabojumi valsts pārvaldes funkciju īstenošanā. Šobrīd būvniecības politikas veidošanas un realizēšanas jautājumi ir vairāku ministriju pārziņā, kas kavē sekmīgu nozares politikas īstenošanu. Ekonomikas ministrija, kas veic būvniecības vispārējo pārraudzību un koordināciju valstī, ir saskārusies ar sarežģījumiem saistībā ar plānošanas, būvniecības, energoefektivitātes jautājumu risināšanu, būvniecības kontroli un pārzināšanu pašvaldībās, kā arī ar citiem jautājumiem, kuri risināmi dažādu ministriju pārraudzībā. Tādēļ, šo jautājumu risināšanā iespējama funkciju dublēšanās un izpildei nepieciešams ilgāks laiks. Pēc plašām diskusijām padome izšķīrās, ka, lai sekmīgi īstenotu būvniecības nozares politiku, ir jāapvieno centralizētā struktūrā ar būvniecību saistīto funkciju izstrāde un realizēšana. Lai izvērtētu nozares funkciju apvienošanas stratēģiju, padome nolēma izveidot darba grupu, kas izvērtēs šā procesa sekmīgai norisei nepieciešamo padziļinātu funkciju analīzi un iegūstamo rezultātu. Tika nolemts, ka nākamajā Latvijas Būvniecības padomes sēdē izveidotā darba grupa nāks klajā ar veiktās analīzes starpziņojumu.
Otrais padomes sēdes jautājums bija valsts un pašvaldību iepirkumu organizēšana būvniecībā. Šajā jautājumā vērojama liela sadrumstalotība, jo iepirkumi tiek rīkoti gandrīz visās ministrijās un citās valsts iestādēs pašu spēkiem, tādēļ iepirkumu komisijās strādā nepietiekami kompetenti, ikdienā ar būvniecību un iepirkumiem nesaistīti komisijas locekļi. Padomes locekļi ierosināja šā jautājuma risināšanā noteikt par prioritāti attiecīgās normatīvo aktu bāzes sakārtošanu. Lai sekmīgi risinātu iepirkumu valsts un pašvaldību vajadzībām organizēšanas kārtību, izlemts uzticēt šā jautājuma izvērtēšanu darba grupai, kas nodarbosies ar būvniecības funkciju apvienošanu. Ekonomikas ministrs K.Kariņš uzsvēra, ka nozīmīgu progresu iepirkumu jomā dotu centralizēta iepirkumu procedūras veikšana. Ministrs arī norādīja, ka Ekonomikas ministrijas Būvniecības departaments jau ir veicis zināmus priekšdarbus iepirkumu likumdošanas uzlabošanai, kas noteikts ministrijas Rīcības plānā.
Sēdes laikā Būvniecības padomes locekļi tika iepazīstināti ar 2005.gada 10.martā pieņemtajiem grozījumiem Būvniecības likumā.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!