• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES un Krievijas attiecībām - EP rezolūcijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2005., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105354

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grāmatas "Aizvestie" otrās daļas tapšanas gaitu

Vēl šajā numurā

07.04.2005., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES un Krievijas attiecībām – EP rezolūcijā

Trešdien, 6.aprīlī, Eiropas Parlamenta (EP) Ārlietu komitejas deputāte Inese Vaidere iesniedza grozījumus EP rezolūcijas projektam par ES attiecībām ar Krieviju. Grozījumu iesniegšanu ar saviem parakstiem atbalstīja arī EP deputāti Tomass Henriks Ilvess un Ari Vatanens.
Iesniegtie rezolūcijas projekta grozījumi aicina Krieviju, kas pieprasīja un saņēma PSRS tiesiskās mantinieces statusu, atzīt Baltijas valstu okupācijas faktu, tā juridiskās sekas un uzņemties pilnu atbildību par okupācijas kaitējumu un zaudējumiem. Iesniegtie grozījumi norāda uz morālās un finansiālās kompensācijas nepieciešamību komunistiskā režīma politiskās, etniskās un antireliģiskās “tīrīšanas” upuriem. Krievijas valdība tiek aicināta skaidri un atklāti nosodīt komunistiskā režīma noziegumus, kā arī veikt izmeklēšanu un saukt vainīgos pie atbildības saskaņā ar starptautisko tiesību standartiem.
Inese Vaidere: “Mums ir pienākums prasīt Krievijai nosodīt okupācijas režīma pastrādātos noziegumus. Šāds solis stiprinās arī pašas Krievijas demokrātiju.”

Jānis Aizsalnieks, EP deputātes Ineses Vaideres palīgs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!