• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kanādas aizsardzības ministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2000., Nr. 316/317 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10538

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pāri tālumam mums sniedz roku pasaules lielākā valsts

Vēl šajā numurā

12.09.2000., Nr. 316/317

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kanādas aizsardzības ministra vizīti Latvijā

Šodien un rīt, 12. un 13. septembrī, Latvijā oficiālā vizītē uzturēsies Kanādas aizsardzības ministrs Artūrs Egletons ( Arthur Eggleton ).

Vizītes laikā Kanādas aizsardzības ministrs un viņu pavadošā Kanādas Aizsardzības ministrijas delegācija tiksies ar Latvijas Republikas aizsardzības ministru Ģirtu Valdi Kristovski, Nacionālo bruņoto spēku komandieri Zemessardzes pulkvedi Raimondu Graubi un Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku vadības pārstāvjiem. Tikšanās laikā tiks pārspriesti jautājumi, kas saistīti ar Latvijas gatavošanos dalībai NATO, Baltijas valstu sadarbību aizsardzības jomā, Latvijas piedalīšanos starptautiskajās miera uzturēšanas operācijās, kopējo Eiropas drošības un sadarbības politiku, kā arī par Latvijas un Kanādas sadarbību aizsardzības jomā.

Kanādas aizsardzības ministrs Artūrs Egletons savas vizītes laikā tiksies arī ar Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi–Freibergu un Ministru prezidentu Andri Bērziņu.

Latvijas un Kanādas divpusējā sadarbība aizsardzības jomā galvenokārt notiek Militārās apmācības palīdzības programmas ietvaros. Šīs programmas ietvaros ik gadu vairāki desmiti Latvijas Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvju Bordenas militārajā valodu skolā apgūst angļu un franču valodu, bet savukārt Pērsonas miera uzturēšanas centra specializētajos kursos iziet apmācību saistībā ar miera uzturēšanas operācijām. Abu valstu sadarbība aizsardzības sfērā notiek arī NATO programmas "Partnerattiecības mieram" ietvaros, galvenokārt sadarbojoties militāto mācību "Cooperative Best Effort" laikā. 1999.gadā šīs mācības notika Kanādā, un tajās Latviju pārstāvēja Zemessardzes vienība "Vanags".

Aizsardzības ministrijas informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!