• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par starptautisko konferenci "Baltic IT&T 2005". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2005., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105466

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

08.04.2005., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par starptautisko konferenci “Baltic IT&T 2005”

Ceturtdien, 7.aprīlī, tika atklāta 9.starptautiskā konference “Baltic IT&T 2005”, kas notiek starptautiskā foruma “Baltic IT&T 2005: eBaltics” ietvaros. Forums ir viens no centrālajiem Baltijas jūras reģiona, Centrālās un Austrumeiropas pasākumiem informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju jomā.
Konferenci atklāja foruma goda priekšsēdētājs Latvijas Republikas Ministru prezidents Aigars Kalvītis. Savā atklāšanas runā viņš uzrunāja klātesošos foruma dalībniekus un viesus:
“Valdība ir apņēmusies iespēju robežās stimulēt gan apmācību, gan datoru atjaunošanu un iegādi skolām, iedzīvotājiem, mazajiem un mikrouzņēmumiem. Valsts programmas “e-Latvija” projektā paredzēts četru gadu laikā ieguldīt 17,44 miljonus latu sabiedrības izglītošanai, no tiem 4 miljonus pieaugušo apmācībai darbam ar datoriem. Diemžēl joprojām kritiski vērtējams ir aktīvo interneta lietotāju skaits Latvijā. Mēs varam tikai ar skaudību vērot situāciju mūsu kaimiņu zemēs. Cits svarīgs uzdevums ir radīt labvēlīgu likumdošanas vidi, kas veicinātu brīvu konkurenci informācijas un elektronisko sakaru pakalpojumu tirgū. Arī šis nav uzdevums, ko var pabeigt un domāt, ka viss ir izdarīts. Nozarē, kas attīstās kosmiskos ātrumos, nekas nevar ilgi palikt uz vietas. Arī likumi. Tie jāuzrauga, jāpilnveido, jāraksta no jauna. Par laimi, mums ir visi priekšnosacījumi – izveidots Īpašu uzdevumu ministra e-pārvaldes lietās sekretariāts, sākta sadarbība ar ieinteresētām nevalstiskajām organizācijām, ir eksperti un speciālisti, kas gatavi piedalīties likumprojektu izstrādē. Ir politiskā griba.
Nākamais uzdevums, kura virzība uz priekšu ir nepiedodami aizkavēta, saistīts ar jaunu tehnoloģiju ieviešanu valsts pārvaldē un sabiedrības iesaistīšanā tās darbā. Šopavasar jāsāk darboties ilgi gaidītajam e-parakstam – instrumentam, kas ļaus spert daudzus turpmākus soļus birokrātijas samazināšanai, valsts resursu taupīšanai un daudz rīcībspējīgākai demokrātijai. Vienlaikus – un tas nav tas sliktākais ieguvums – tiks optimizēta valsts pārvalde vispār, likvidēti liekie birokrātiskie posmi, nodrošināta lielāka atklātība un sabiedrības līdzdalība. Zinot sabiedrības jūtīgumu jautājumos, kas skar aizdomas par koruptīviem un slēptiem darījumiem, šī būs lieliska iespēja mazināt savstarpējo neuzticību un skepsi, kas patiesībā ļoti apgrūtina dzīvi mums visiem.”
Šogad Rīgā ieradušies 29 valstu pārstāvji – pavisam gandrīz 500 dalībnieku: valdību pārstāvji, Eiropas Komisijas un dažādu starptautisku organizāciju eksperti, pasaules vadošo IT&T firmu vadītāji, kā arī citas augsta ranga IT&T amatpersonas. Foruma darbs organizēts 28 sesijās, kurās uzstāsies 170 runātāji. Forums ilgs četras dienas – no 6. līdz 9.aprīlim. To rīko Latvijas Informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju asociācija sadarbībā ar Latvijas Republikas Īpašu uzdevumu ministriju elektroniskās pārvaldes lietās un “Data Media Group”. Forumu atbalsta Eiropas Savienība (Eiropas Komisija, IST programma).

Konferences preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!