• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.04.2005., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105587

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nedēļa, kas vedināja uz pārdomām

Vēl šajā numurā

12.04.2005., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē


Poļu “Gazeta.pl”: “Jānis Pāvils II nešaubīgi ticēja sava vēstījuma universālumam, adresējot to ikvienam vīrietim, sievietei un bērnam, katoļiem un nekatoļiem, vienkāršajai tautai. Viņš izmantoja tehniskās iespējas, lai tas tiktu sadzirdēts gandrīz vai visās pasaules valstīs. Īsi sakot, viņš padarīja pasauli par savu draudzi.”

Šveices “Le Temps”: “Viņu sākuši saukt par Jāni Pāvilu Lielo... Par spīti kritikai dažos jautājumos, pāvests spēja pārkāpt politiskos šķēršļus un apvienot cilvēkus.”

Austrijas “Die Presse”: “ES Komisija iepazīstināja ar priekšlikumiem Savienības budžetam... ES Komisija brīdināja dalībvalstis pārāk nesamazināt budžeta izdevumus: “Mums vajadzīgi līdzekļi, lai īstenotu savas ambīcijas,” sacīja Žozē Manuels Barrozu. Ņemot vērā atšķirīgās intereses, jau tagad ir izraisījusies asa cīņa par naudu. Valstis par prioritāti ir izvēlējušās Eiropas solidaritāti, taču runājot par naudu, domas dalās. Un ne tikai valdību birojos, bet arī iedzīvotāju vidū.”

Angļu “The Financial Times” autori uzskata, katransatlantiskās partnerattiecības var atjaunot, koncentrējoties un attīstot “specifiskus kopīgus risinājumus specifiskām kopīgām problēmām”. Pirmkārt, tā būtu Irānas kodolprogramma, otrkārt, Ukraina, kurai jāpalīdz demokrātijas konsolidācijā, treškārt, jāattīsta sadarbība un transatlantiskā koordinācija cīņā ar starptautisko terorismu. Ceturtkārt, ASV un Eiropas valdībām jānodrošinās vai jāatbrīvojas no nedrošajām masu iznīcināšanas līdzekļu krātuvēm Krievijā un agrākajās PSRS valstīs. Piektkārt, samazinot regulējošās un citas netarifu barjeras transatlantiskajā tirdzniecībā un audzējot investīcijas, varētu panākt ilgtermiņa uzlabošanos konkurētspējā un ekonomikas pieaugumā ASV un Eiropā. Sestkārt, ASV un ES jāsadarbojas dažādos starptautiskos forumos.”

Vācu “Die Welt”: “ES komisārs Piebalgs atzīst, ka jau tagad naftas cenas ir pārāk augstas un nodara ļaunumu ES konkurētspējai un ekonomikas attīstībai. Ja cenas turpinās kāpt, būs nepieciešams dialogs ar valstīm – naftas ražotājām. Tomēr arī ES vēl daudz jādara enerģijas izmantošanas efektivitātes paaugstināšanā un jaunu enerģijas avotu apgūšanā. Cenu svārstības būs mazākas arī tad, ja to veidošana būs labāk pārskatāma. No augstajām cenām vairāk iegūst spekulanti nekā ražotāji. Pašlaik mums naftai nav alternatīvas, lai gan arī atomenerģijai Eiropā ir ļoti svarīga vieta. Diemžēl tas ir ļoti jutīgs temats politiskā ziņā. ES dalībvalstīm šajā jautājumā ir ļoti atšķirīgi viedokļi. Taču arī atomenerģija neatrisinās visas problēmas. Ir iespējams, ka nākotnē būs jādiskutē par braukšanas ātruma limita ieviešanu Eiropā.”

Angļu “Financial Times” autors raksta par Krievijas arvien mazāko ietekmes sfēru. Kāds Kremļa ārpolitikas padomnieks atzinis: “Es domāju, Kremlim ir kauns, ka neveiksme Ukrainā parādījusi – Krievija nav īsts spēlētājs starptautiskajā arēnā.

Pēc Ārlietu ministrijas Ārzemju preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!