• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot vēstuli no Vācijas federālā kanclera. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.04.2005., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105619

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

12.04.2005., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot vēstuli no Vācijas federālā kanclera

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 8.aprīlī saņēma vēstuli no Vācijas Federatīvās Republikas federālā kanclera Gerharda Šrēdera:
“Pateicos par Jūsu vēstuli, kurā Jūs izklāstījāt savas pārdomas par 60.gadskārtu kopš Otrā pasaules kara beigām, kas aprit 9.maijā. Tautas, kuras bija iesaistītas karā, šo dienu redz vairākās, daļēji atšķirīgās dimensijās. Jo īpaši tas attiecas arī uz Latviju. Es labi saprotu, ka 9.maijs Jūsu tautā modina arī negatīvas atmiņas. Tieši mēs, vācieši, to varam novērtēt, ņemot vērā savu līdzatbildību par Baltijas likteni pēc 1939. gada.
Es piekrītu Jūsu domai par to, ka katras tautas vēstures izvērtēšana ir svarīgs priekšnosacījums, lai Eiropā ilgstoši valdītu uzplaukumu veicinoša saskaņa. Šī atziņa jau daudzus gadus ir Vācijas politikas vadlīnija. Tam ir nepieciešama drosme, kritiska distancēšanās, pacietība un arī griba uz vēstures pamatiem veidot labāku nākotni Eiropas tautām.
Jūsu lēmums piedalīties svinībās Maskavā ir dziļi respektējams. Es esmu gandarīts par to, ka Jūs pievienosities daudzajiem valstu un valdību vadītājiem, kuri tur godinās kara upuru piemiņu, vēloties dot impulsu nākotnei Eiropas izlīguma kontekstā.
Vācijas un Latvijas sadarbība Eiropas Savienības un NATO ietvaros arī turpmāk būs cieša un uzticības pilna. Tas, protams, attiecas arī uz konstruktīvu attiecību veidošanu ar mūsu kaimiņiem austrumos.”

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!