• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas Federācijas prezidenta palīga vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.04.2005., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105620

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Krievijas Federācijas prezidenta palīga vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

12.04.2005., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Krievijas Federācijas prezidenta palīga vizīti Latvijā

8. aprīlī Ārlietu ministrijā ministrs Artis Pabriks tikās ar Krievijas Federācijas prezidenta palīgu Sergeju Jastržembski. Tikšanās laikā pārrunātas Latvijas un Krievijas attiecību perspektīvas. Abas amatpersonas pauda pārliecību par nepieciešamību aktivizēt abu valstu politisko dialogu un koncentrēties uz praktisku sadarbības jautājumu risināšanu.
Ārlietu ministrs Artis Pabriks uzsvēra nepieciešamību veidot pragmatiskas attiecības un aicināja Krievijas pusi spert konkrētus soļus Latvijas un Krievijas līgumtiesisko attiecību sakārtošanā un parakstīt abām valstīm izdevīgus līgumus ekonomiskajā, sociālajā un citās jomās. Abas puses bija vienisprātis, ka nozīmīga loma šajā kontekstā būtu starpvaldību komisijas darba uzsākšanai.
Ministrs aicināja iespējami drīzāk parakstīt abu valstu robežlīgumu, kuru abas puses saskaņojušas jau 1997.gadā. Artis Pabriks atzīmēja, ka tas ir tehniskas dabas jautājums, kura atrisināšanai nepieciešama skaidra Krievijas atbilde uz Latvijas priekšlikumiem par līguma parakstīšanas vietu un laiku. Vienlaikus ministrs norādīja, ka robežlīgums ir ne tikai Latvijas un Krievijas attiecību jautājums, bet robežlīguma noslēgšana ir arī svarīga ES un Krievijas sadarbības attīstībai. Parakstot robežlīgumu, Latvija vadīsies no starptautiskās tiesībās nostiprinātā valstu teritoriālās integritātes principa, sarunā pauda ārlietu ministrs.
Ārlietu ministrs arī norādīja uz atšķirībām pušu viedokļos attiecībā uz vēstures jautājumu interpretāciju un aicināja Krievijas pusi uz atklātu dialogu par Baltijas valstu un Krievijas attiecību vēstures lappusēm, iesaistot abu valstu politologus, vēsturniekus un starptautisko tiesību ekspertus.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!