• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Ieinteresētība uz vietu Drošības padomē". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2000., Nr. 316/317 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10565

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Jā, Itālijai šodien klājas labi"

Vēl šajā numurā

12.09.2000., Nr. 316/317

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Ieinteresētība uz vietu Drošības padomē"

"Die Welt"

— 2000.09.05.

Nepārprotami vārdi Vācijas vēstnieku sanāksmē.

Vācijas kanclers Gerhards Šrēders skaidrāk nekā līdz šim izteicies par Vācijas pastāvīgo vietu ANO Drošības padomē. „Vācijas Federatīvā Republika atbilstoši savam lielumam un arī tās nozīmei ārpus Eiropas ir ieinteresēta uzņemties atbildību Drošības padomē," tā Šrēders vakar teica pirmajā visu vācu vēstnieku konferencē.

Līdz šim Vācijas valdība savu ieinteresētību formulēja atturīgāk. Tiek gaidīts, ka Šrēders arī ANO tūkstošgades galotņu sanāksmē Ņujorkā izteiksies par Vācijas vietu Drošības padomē.

Par Drošības padomes reformām, pie kurām pieder arī paplašināšana ar pastāvīgajiem un nepastāvīgajiem dalībniekiem, tiek diskutēts jau vairākus gadus. Strīdi galvenokārt notiek par to, ar cik valstīm Drošības padome ir jāpapildina un vai visiem jaunajiem pastāvīgajiem dalībniekiem ir jābūt veto tiesībām to līdzšinējā formā. Vēl kandidāte uz pastāvīgo vietu Drošības padomē ir Japāna.

Valstu un valdību vadītāju tikšanās Ņujorkā tiek uzskatīta par lielāko galotņu sanāksmi vēsturē, un tai jaunā gadu tūkstoša sākumā ir jāizstrādā vīzija par ANO lomu «šajā jaunajā ērā», teikts lēmumā par konferences sarīkošanu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!