• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Indijas ciešāku sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.2005., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105713

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Somijas parlamentāriešu vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

13.04.2005., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Indijas ciešāku sadarbību

Otrdien, 12.aprīlī, Saeimas priekšsēdētājas biedre Vineta Muižniece tikās ar Indijas Republikas ārlietu ministra vietnieci Šaši Ubanu Tripati.
Saeimas priekšsēdētājas biedre V.Muižniece uzsvēra, ka Indijas ārlietu ministra vietnieces vizīte Latvijā ir nozīmīga, jo varētu sekmēt ciešāku attiecību attīstību starp Latviju un Indiju. Mūsu valsts ir kļuvusi par Eiropas Savienības un NATO dalībvalsti, savukārt Indija gatavo Stratēģiskās partnerības plānu ar ES, un tas ir vēl viens punkts abu valstu sadarbības veicināšanai gan politikā, gan arī ekonomikā.
Indijas ārlietu ministra vietniece akcentēja Latvijas un Indijas attiecību vēsturi un kā īpaši nozīmīgas minēja vairāku augstu Latvijas amatpersonu vizītes Indijā – bijušā Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa valstsvizīti 1997.gadā un Saeimas priekšsēdētājas Ingrīdas Ūdres piedalīšanos starptautiskajā parlamentārajā konferencē 2003.gadā, kas bija veltīta Indijas parlamenta 50 gadu jubilejai. Š.Tripati informēja, ka Indijas parlamentā pašlaik tiek veidota parlamentu sadarbības grupa un tas varētu pozitīvi ietekmēt personisko sakaru paplašināšanos starp Latvijas un Indijas valstu parlamentāriešiem.
Sarunas dalībnieces pārrunāja arī ekonomisko sakaru attīstības iespējas, īpaši uzsverot, ka abas valstis jau parakstījušas nozīmīgus līgumus – par nodokļu dubulto neaplikšanu un par investīciju aizsardzību. Pašlaik Latvijas un Indijas tirdzniecības apjomi ir visai nelieli, bet jau vistuvākajā nākotnē ir lielas iespējas tos palielināt, it sevišķi ņemot vērā Latvijas dalību Eiropas Savienībā.
Tikšanās noslēgumā V.Muižniece un Š.Tripati pieskārās arī jautājumiem par sadarbības veicināšanu izglītībā, zinātnē un kultūrā. Sarunas dalībnieces bija vienisprātis, ka abu valstu kultūras mantojums ir unikāla un savdabīga vērtība, kuras saglabāšana un izkopšana ir svarīgs valsts uzdevums.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!