• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts aģentūras "Jaunie trīs brāļi" izveidi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.2005., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105716

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iecelta par Apvienoto Nāciju Organizācijas sammita īpašo sūtni

Vēl šajā numurā

13.04.2005., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts aģentūras “Jaunie trīs brāļi” izveidi

Otrdien, 12.aprīlī, Ministru kabinets apstiprināja Kultūras ministrijas izstrādātos noteikumus par valsts aģentūras “Jaunie trīs brāļi” izveidi. Aģentūras izveides mērķis ir jauno kultūras celtņu – Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Akustiskās koncertzāles un Laikmetīgās mākslas muzeja – projektu īstenošana.
Saskaņā ar Aigara Kalvīša vadītās valdības deklarāciju Kultūras ministrija īsteno trīs vērienīgus jaunu kultūras celtņu – Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Akustiskās koncertzāles un Laikmetīgās mākslas muzeja – projektus. Šis ir bezprecedenta gadījums Latvijas kultūras sektorā un būvniecības praksē, jo šādu būvniecības projektu īstenošanā nav pietiekamas pieredzes ne institūcijām valsts sektorā, ne arī privātā sektora uzņēmumiem.
Apzinoties būvniecības projektu tehniskās īpatnības un specifiskās prasības, Kultūras ministrija piedāvā izveidot īpašu projektu īstenošanas modeli – valsts aģentūru “Jaunie trīs brāļi”, kurā tiktu apvienota labākā pieredze būvniecības projektu vadīšanā privātajā sektorā ar kultūras sektorā strādājošo specifiskajām zināšanām. Aģentūras izveidi trīs jauno kultūras celtņu projektu īstenošanai atbalsta Latvijas Būvinženieru savienība un Latvijas Arhitektu savienība.
Valsts aģentūra “Jaunie trīs brāļi” nepieciešama, lai organizētu valsts kultūras objektu būvniecību, to iekārtošanu un aprīkošanu, kā arī nodrošinātu īpašuma uzskaiti un tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā. Aģentūru paredzēts izveidot uz laiku, līdz tiek uzbūvētas Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Akustiskās koncertzāles un Laikmetīgās mākslas muzeja ēkas. Pēc ēku nodošanas ekspluatācijā aģentūru paredzēts likvidēt.
Valsts aģentūrai “Jaunie trīs brāļi” paredzētas šādas funkcijas: valsts kultūras objektu – Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Akustiskās koncertzāles un Laikmetīgās mākslas muzeja ēku – būvniecības organizēšana un valsts un starptautisko projektu un programmu vadība. Aģentūras uzdevums būs piesaistīt finanšu līdzekļus valsts kultūras objektu būvniecībai, sadarbojoties ar privātajiem investoriem publiskās privātās partnerības modeļa ietvaros.
Attiecībā uz Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvniecības projektu līdz likumprojekta “Grozījumi Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošanas likumā” aģentūra rīkojas tiktāl, ciktāl tas nav pretrunā ar pašlaik spēkā esošo Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošanas likumu.
“Jaunie trīs brāļi” atradīsies kultūras ministra pārraudzībā. Kultūras ministrijai ir atbilstoši administratīvie resursi valsts aģentūras pārraudzības nodrošināšanai Publisko aģentūru likumā noteiktajā kārtībā.
Ministru kabineta noteikumi “Valsts aģentūras nolikums” izstrādāts, pamatojoties uz Publisko aģentūru likuma 8.panta trešo daļu.

Kristaps Kārkliņš, Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciālists

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!