• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par likumprojektu Kohēzijas fonda projektu vadībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.2005., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105718

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Nacionālās aizsardzības akadēmijas rektora maiņu

Vēl šajā numurā

13.04.2005., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par likumprojektu Kohēzijas fonda projektu vadībai

Finanšu ministrija ir izstrādājusi un iesniegusi Ministru kabinetā Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projektu vadības likumprojektu, kura mērķis ir izveidot efektīvu un caurskatāmu ES Kohēzijas fonda līdzekļu izmantošanas kārtību tā finansēto vides un transporta infrastruktūras projektu īstenošanai Latvijā. Likumprojektu 14.aprīlī paredzēts izsludināt Valsts sekretāru sanāksmē.
Likumprojektā definētas vadošās iestādes, maksājumu iestādes, starpniekinstitūciju, ieviešanas iestādes un atbalsta saņēmēja funkcijas. Noteikta arī projekta pieteikuma izstrādes, iesniegšanas un apstiprināšanas kārtība. Likumprojektā paredzēta arī projektu īstenošanas uzraudzība, finanšu kontrole un audits.
Paredzēts, ka likums būs piemērojams no Kohēzijas fonda finansētajiem projektiem, kas apstiprināti Eiropas Komisijā līdz 2006.gada 31.decembrim.
Pašreiz Kohēzijas fonda vadību Latvijā nosaka 2004.gada 13.aprīļa Ministru kabineta noteikumi Nr.298 “Noteikumi par kārtību, kādā sagatavo, apstiprina, īsteno un uzrauga no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzekļiem finansētos projektus”. Lai izvērtētu spēkā esošās Kohēzijas fonda projektu vadības sistēmas tiesiskos aspektus un lemtu par nepieciešamajiem uzlabojumiem, tika izveidota darba grupa, kas secināja, ka pašreiz spēkā esošajos normatīvajos aktos nav noteikts deleģējums Ministru kabinetam izdot ārējus normatīvus aktus par Kohēzijas fonda projektu vadības jautājumiem, kā arī konstatēja citas nepilnības esošajā regulējumā. Tika nolemts izstrādāt likumu, kas noteiktu pārskatāmāku Kohēzijas fonda līdzekļu izmantošanas kārtību Latvijā, deleģējumu Ministru kabinetam izdot ārējus normatīvus aktus Kohēzijas fonda projektu vadības nodrošināšanai un būtu atbilstošs administratīvo procesu regulējošo normatīvo aktu prasībām.
Pilns Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projektu vadības likumprojekta teksts atrodams Finanšu ministrijas mājaslapā.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!