• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iecelta par Apvienoto Nāciju Organizācijas sammita īpašo sūtni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.2005., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105736

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saņemot vēstuli no Kanādas premjerministra

Vēl šajā numurā

13.04.2005., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iecelta par Apvienoto Nāciju Organizācijas sammita īpašo sūtni

ANO ģenerālsekretārs ar prieku paziņo, ka Viņas ekselence Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ir iecelta par ANO sammita, kas notiks Ņujorkā 2005.gada septembrī, īpašo sūtni.
Vaira Vīķe-Freiberga ir viena no pieciem ANO ģenerālsekretāra izraudzītajiem sūtņiem, kas piekrituši atbalstīt viņu un palīdzēt veicināt viņa ziņojumā “Lielāka brīvība: attīstība, drošība un cilvēktiesības visiem” izklāstītā vispusīgā rīcības plāna īstenošanu. Viņš pasaules līderiem ir piedāvājis rīcības plānu, lai apņēmīgi virzītu pasauli uz svarīgu mērķu sasniegšanu: tuvākajos desmit gados uz pusi samazināt nabadzību, samazināt kara, terorisma un nāvējošu ieroču draudus un nodrošināt cilvēka cienīgu dzīvi visās valstīs. Viņš ir arī aicinājis īstenot tālejošākās reformas ANO 60 gadu vēsturē.
Prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pievienojas pārējiem sūtņiem – Viņu ekselencēm Īrijas ārlietu ministram Dermotam Ahernam, bijušajam Indonēzijas ārlietu ministram Ali Alatasam, bijušajam Mozambikas prezidentam Žoakinam Čissano un bijušajam Meksikas prezidentam Ernesto Zedillo.
Prezidente Vaira Vīķe-Freiberga kā Latvijas valsts galva ir aktīvi atbalstījusi ANO reformu nepieciešamību. Ievēlēta uz otro termiņu savā amatā 2003.gadā, viņa ir sekmīgi vadījusi savu valsti aktīvu reformu periodā, tai kļūstot par pilntiesīgu ES un NATO dalībvalsti. Ģenerālsekretārs izsaka dziļu pateicību Viņas ekselencei par piekrišanu uzņemties šo atbildīgo uzdevumu un veltīt savu laiku, enerģiju un politisko gudrību, lai palīdzētu viņa centienos.

ANO preses dienests “LV” (Gunta Štrauhmane) neoficiāls tulkojums no angļu valodas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!