• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2005. gada 7. aprīļa lēmums Nr. 80 "Par valsts a/s "Rīgas tirdzniecības osta" izsniegtās licences Nr.13012 elektroenerģijas sadalei anulēšanu un nepieciešamību pārņemt licences darbības zonu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.04.2005., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105787

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrijas rīkojums Nr.52

Par vidējo apdrošināšanas iemaksu algu un apdrošināšanas iemaksu algas indeksu 2004.gadam

Vēl šajā numurā

14.04.2005., Nr. 59

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija

Veids: lēmums

Numurs: 80

Pieņemts: 07.04.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.80

Rīgā 2005.gada 7.aprīlī (prot. Nr. 18 (227) 6.p.)

Par valsts a/s “Rīgas tirdzniecības osta” izsniegtās licences Nr.13012 elektroenerģijas sadalei anulēšanu un nepieciešamību pārņemt licences darbības zonu

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (turpmāk — komisija) ir konstatējusi, ka atbilstoši Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra sniegtajai informācijai (2005.gada 2.marta vēstule Nr.21-4-21795) valsts akciju sabiedrība “Rīgas tirdzniecības osta”, vienotais reģ. Nr. 40003031905, juridiskā adrese Eksporta iela 15, Rīga, LV–1227 (turpmāk — valsts a/s “Rīgas tirdzniecības osta”) ir izslēgta no Uzņēmumu reģistra un atbilstoši Komerclikuma 317. un 332.pantam un likuma “Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru” 4.panta 9.punktam uzskatāma par likvidētu.

Atbilstoši likuma “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem” 18.panta trešās daļas 3.punktam komisija anulē sabiedrisko pakalpojumu sniedzējam izsniegto licenci, ja tas ir atzīts par likvidējamu.

Gadījumos, ja sabiedrisko pakalpojumu sniedzējam tiks anulēta licence, komisija atbilstoši likuma “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem” 28.panta pirmās daļas 1.punktam lemj par nepieciešamību pārņemt licences darbības zonu.

Pašlaik valsts a/s “Rīgas tirdzniecības osta” licences elektroenerģijas sadalei darbības zonā elektroenerģijas sadales pakalpojumus sniedz Rīgas brīvostas pārvalde, kurai nav izsniegta licence elektroenerģijas sadales pakalpojumu sniegšanai. Rīgas brīvostas pārvaldei tās statusa — atvasināta publisko tiesību juridiskā persona — dēļ nav iespējams izsniegt licenci sabiedrisko pakalpojumu sniegšanai. Līdz ar to nav iespējams Rīgas brīvostas pārvaldei uzlikt par pienākumu nodrošināt drošu, pastāvīgu un stabilu elektroapgādi pieprasītajā daudzumā un kvalitātē atbilstoši normatīvo aktu prasībām, kas var būtiski apdraudēt elektroenerģijas sadales pakalpojumu lietotājus.

Ņemot vērā augstāk minēto un pamatojoties uz likuma “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem” 9.panta otro daļu, 18.panta trešās daļas 3.punktu un piekto daļu, 28.panta pirmās daļas 1.punktu un Enerģētikas likuma 96.pantu,

padome nolemj:

1. Anulēt Energoapgādes regulēšanas padomes 1998.gada 1.decembra sēdē (protokols Nr.10) izsniegto licenci Nr. 13012 elektroenerģijas sadalei valsts a/s “Rīgas tirdzniecības osta”.

2. Noteikt nepieciešamību pārņemt valsts a/s “Rīgas tirdzniecības osta” izsniegtās licences Nr.13012 elektroenerģijas sadalei darbības zonu, kas atrodas Latvijas Republikas Rīgas pilsētā un aptver Rīgas brīvostas teritoriju saskaņā ar pievienoto plānu (pielikumā).

Lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas brīdi.

Lēmumu paziņot Rīgas domei 10 darbdienu laikā.

Šo lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā viena mēneša laikā no lēmuma saņemšanas dienas.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas priekšsēdētāja I.Šteinbuka

A3.PNG (945666 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!