• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.04.2005., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105812

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Arī tad virsnieki mācījās ārzemēs

Vēl šajā numurā

14.04.2005., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Vācu “Die Welt” : “Lai aptvertu 21. gadsimta kontūras, vajadzīga revolūcija domāšanā par varu. Retorikā pret “amerikāņu impēriju” netiek ņemts vērā, ka militāri un diplomātiski ASV iedarbības rādiuss ir mazs un sekls. Vientuļā supervara var uzpirkt, pārliecināt, iebiedēt vai arī visur pasaulē uzspiest savu gribu, taču, tiklīdz tā novēršas, ietekme zūd. Turpretī ES spēks ir plašs un dziļš. Kad valstis nonāk tās ietekmes zonā, tās pārmainās uz visiem laikiem. Pēdējos 50 gados Eiropa ASV aizsardzībā ir nodibinājusi demokrātisku savienību un tirgus spēku izmantojusi kā vīziju, lai atjaunotu sabiedrības no iekšienes. ES ir attīstījusi pievilkšanas spēku, kam nav iespējams pretoties. Karš starp Eiropas valstīm ir kļuvis neiedomājams, Eiropas industrija ir panākusi ASV, un Eiropa arvien jaunām valstīm palīdz atbrīvoties no diktatūrām.”

Franču “Le Figaro”: “Joprojām nav panākta vienošanās par kopēju darbalaika ilgumu Eiropas valstīs (tās sadalījušās divās pretējās nometnēs). To savā labā izmanto konstitūcijas pretinieki.”

Poļu “Gazeta.pl”: “Kremlim ir svarīga dažu lielāko valstu līderu klātbūtne, kas leģitimētu Putina statusu un stiprinātu viņa dziestošo prestižu. Tajā pašā laikā poļi un no kompleksiem brīvā Latvijas prezidentes kundze Putinam un viņa čekistiem tikai palielina nepatīkamu brīžu risku un, iespējams, izraisa sirdsapziņas pārmetumus.”

Krievijas “The Moscow Times”: “Putina un Lukašenko pagājušās nedēļas pārrunas Sočos oficiāli tiek definētas kā kārtējā tikšanās. Valstu vadītāji vienojušies, ka Baltkrievijai jāturpina saņemt Krievijas gāzi par pazeminātām cenām, un atlikuši kopējās valūtas ieviešanu.” Tomēr autors, atsaucoties uz informācijas avotu Kremlī, pauž viedokli, ka īstā starpvalstu attiecību risināšana notikusi “aizkulisēs”.

Poļu “Rzeczpospolita”: “Viktoram Juščenko... nav jābaidās, redzot pie sava loga sapulcējušos demonstrantus, kuri pauž savu neapmierinātību ar vienu otru lēmumu, saistītu ar personālijām. Nav šaubu: viņam ir pietiekams uzticības un simpātiju kredīts.”

Vācu “Die Welt”: “Ja Krievija sadarbībā ir ieinteresēta tāpat kā Vācija, Berlīnē vajadzētu nostiprināties uzskatam, ka nemaz nav nepieciešams pastāvīgi rūpēties par Maskavas labsajūtu. Vācu ekonomikas interešu nodrošināšanai nav vajadzīga pārspīlēta iecietība pret “Jukos” sagraušanu, pret Putina autoritārajām tendencēm vai asiņainajiem notikumiem Čečenijā. Vairāk nekā pastāvīgie draudzības apliecinājumi vācu uzņēmējiem lielāku labumu dotu tas, ja Berlīne pastāvīgi nebloķētu vācu uzņēmumu mēģinājumus piedalīties lielos projektos Krievijā.”

Parīzē izdotais “The International Herald Tribune”: “Vācija un Krievija ir paziņojušas par vienošanos būvēt Ziemeļeiropas gāzes vadu zem Baltijas jūras, kas ļautu Krievijas enerģētikas gigantam “Gazprom” piegādāt gāzi tieši Rietumeiropai un būtiski samazinātu atkarību no tradicionālajiem tranzīta ceļiem caur Ukrainu un Baltkrieviju.”

Pēc ĀM Ārzemju preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!