• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rietumeiropa par minoritātēm Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.04.2005., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105813

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

14.04.2005., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rietumeiropa par minoritātēm Latvijā

DISKUSIJA.PNG (113459 bytes)
Tikšanās dalībnieki pārrunu laikā Saeimas Sarkanajā zālē
Foto: Boriss Koļesņikovs, A.F.I.

Trešdien, 13.aprīlī, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas, Ārlietu komisijas un Rietumeiropas savienības asamblejas Latvijas delegācijas pārstāvji tikās ar Rietumeiropas savienības asamblejas Politiskās komitejas delegāciju.

Tikšanās laikā pārrunātas Latvijas un Krievijas attiecību perspektīvas, kā arī aktualitātes minoritāšu jautājumā Latvijā – vēlēšanu tiesības pašvaldību vēlēšanās un nepilsoņu naturalizācija.
Rietumeiropas savienības asamblejas Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Strazdiņš uzsvēra, ka Latvija ir sasniegusi ārpolitiskos mērķus – integrāciju Eiropas Savienībā (ES) un NATO – un ir gatava veidot drošības un aizsardzības sistēmu ES.
Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš īsumā pastāstīja par aktualitātēm Latvijas un Krievijas attiecībās – neseno Krievijas pārstāvju vizīti Latvijā, kuras laikā abas puses pauda nepieciešamību aktivizēt abu valstu politisko dialogu un pārrunāja robežlīguma parakstīšanas iespējas. J.Dalbiņš uzsvēra uz līdzvērtīgiem pamatiem balstīta dialoga veidošanas nepieciešamību starp abām kaimiņvalstīm un kopīgu interešu atrašanas nozīmīgumu attiecību uzlabošanai. Savukārt Rietumeiropas savienības asamblejas Politiskās komitejas delegācijas pārstāvji pauda viedokli, ka Latvijai tāpat kā citām ES robežvalstīm kaimiņattiecības jāveido ne tikai nacionālā līmenī, bet arī ES kontekstā, ņemot vērā ES intereses; sarunās ar Krieviju ir iezīmēta politiskās nākotnes vīzija.
Sarunas dalībnieki pārrunāja arī jautājumus, kas skar minoritāšu tiesības vēlēt pašvaldību vēlēšanās, pilsonības iegūšanas iespējas un izglītības reformas ieviešanas nepieciešamību. Aizsardzības un iekšlietu komisijas loceklis Juris Dobelis skaidroja Latvijas nostāju un situāciju nepilsoņu un izglītības reformas jomā un uzsvēra, ka Latvijā nepilsoņiem dotas iespējas naturalizēties un iegūt mūsu valsts pilsonību un tā ir katra paša izvēle – darīt vai nedarīt to.
Rietumeiropas savienības asamblejas Politiskās komitejas delegācijas pārstāvji atzinīgi novērtēja paveikto naturalizācijas jomā, kā arī uzsvēra minoritāšu konvencijas ratifikācijas nozīmīgumu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!