• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satversmes tiesā pirmoreiz privātpersona apstrīd teritorijas plānojumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.04.2005., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105820

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 14. aprīlī

Vēl šajā numurā

14.04.2005., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satversmes tiesā pirmoreiz privātpersona apstrīd teritorijas plānojumu

11.aprīlī Satversmes tiesā tika ierosināta lieta par Kuldīgas rajona Vārmes pagasta pieņemtā teritorijas plānojuma atbilstību Satversmes 105. pantam.

Tā ir pirmā reize, kad Satversmes tiesa ierosina lietu par detālplānojuma atbilstību pēc privātpersonas konstitucionālās sūdzības, informē Satversmes tiesas preses sekretārs Edgars Pastars.
Līdz šim pašvaldību darbības kontrole teritorijas plānošanas jomā Satversmes tiesā notikusi tikai vienu reizi. Proti, tiesa pēc Jūrmalas domes pieteikuma vērtēja reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra trīs apturētos Jūrmalas domes detālplānojumus. Tolaik tiesa konstatēja rupjus pārkāpumus un atzina, ka detālplānojumi ir apturēti pamatoti, un Jūrmalas domes pieteikumu noraidīja, atgādina Satversmes tiesas pārstāvis.
Ilmārs Zandbergs, pēc kura pieteikuma Satversmes tiesā ierosināta lieta, norādījis, ka Spīķu HES applūdinājis viņam piederošo zemi 4,6 hektāru platībā bez viņa piekrišanas. Viņš uzskata, ka vēlāk tiesvedības laikā zemes applūdināšana “legalizēta” Kuldīgas rajona un Vārmes pagasta teritorijas plānojumā. I.Zandbergs uzskata, kas ar to ir pārkāptas viņa tiesības uz īpašumu, kas nostiprinātas Satversmes 105. pantā.
Šajā strīdā, kā norāda I.Zandbergs, tiesvedība ilgst jau piecus gadus, notikuši jau astoņi dažādi tiesu procesi, kuros piedalījušies vairāk nekā 20 tiesneši. Divas reizes lietu skatījis Latvijas Republikas Augstākās tiesas Senāts. Lieta nodota jaunai izskatīšanai Kuldīgas rajona tiesā. Tagad savs vārds šajā lietā būs jāsaka arī Satversmes tiesai.
Pēc E.Pastara sniegtajām ziņām, Kuldīgas rajona padomei un Kuldīgas rajona Vārmes pagasta padomei līdz 2005. gada 16. maijam Satversmes tiesai jāsniedz atbildes raksti ar lietas faktisko apstākļu izklāstu un juridisko pamatojumu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!