• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Gripa lēnām atkāpjas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.04.2005., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105822

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Papildina jaunievēlēto deputātu zināšanas

Vēl šajā numurā

14.04.2005., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Gripa lēnām atkāpjas

Aizvadītajā nedēļā Latvijā turpināja samazināties saslimstība ar gripu, liecina Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) gripas monitoringa dati.
Salīdzinājumā ar situāciju nedēļu iepriekš pagājušajā nedēļā saslimstība Latvijā samazinājusies par 15,4 procentiem.
Gulbenes, Madonas, Balvu, Alūksnes, Jēkabpils, Aizkraukles, Ogres, Ventspils un Kuldīgas rajonā gripas izplatība vairs nav epidēmijas līmenī.
Saslimstība samazinājās visās vecuma grupās. Joprojām augsta saslimstība saglabājas bērniem vecumā līdz 14 gadiem, savukārt viszemākā saslimstība ar gripu pagājušajā nedēļā bija vecuma grupā virs 65 gadiem.
Kā ziņots, gripas epidēmija ir konstatējama tad, ja ir vairāk nekā 100 saslimšanas gadījumu uz 100 000 iedzīvotājiem. Latvijā kopumā bija 186 saslimušie uz 100 000 iedzīvotājiem. Augsta saslimstība bijusi SVA Rēzeknes filiāles apkalpojamā teritorijā (Rēzeknes, Preiļu un Ludzas rajons) – 485 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem, Liepājas filiāles apkalpojamā teritorijā (Liepājas un Saldus rajons) – 366 gadījumi un Jelgavas filiāles apkalpojamā teritorijā (Jelgavas, Bauskas un Dobeles rajons) – 312 gadījumi.
SVA atgādina, ka gripas epidēmijas laikā pēc iespējas retāk jāapmeklē vietas, kur uzturas daudz cilvēku. Uzturā jālieto daudz šķidruma un ēdienkartē jāiekļauj daudz produktu, kas satur fitokomponentus.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!