• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par reģionu integrāciju un nevienlīdzības izlīdzināšanu valstī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.04.2005., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105836

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

14.04.2005., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par reģionu integrāciju un nevienlīdzības izlīdzināšanu valstī

Trešdien, 13.aprīlī, īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Ainars Latkovskis tikās ar reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru Māri Kučinski, lai pārrunātu reģionālās integrācijas jautājumus un nevienlīdzības izlīdzināšanu reģionos.
M.Kučinskis iepazīstināja A.Latkovski ar Valsts reģionālās attīstības aģentūras 2004.gada pētījumu “Reģionu attīstība Latvijā”, kas parāda, ka starp dažādām valsts teritorijām ir vērojamas lielas sociālas un ekonomiskas atšķirības, kuras nesamazinās. A.Latkovskis un M.Kučinskis secināja, ka šīs atšķirības mazināt būtu iespējams tikai tad, ja pastāvošo reģionu nevienlīdzību izlīdzināšanu veiktu katrā sektorpolitikā. A.Latkovskis: “Labs piemērs ir Ekonomikas ministrijas sagatavotais Ministru kabineta noteikumu projekts par Eiropas Savienības struktūrfondu sadali, kas paredz lielāku atbalstu projektiem ārpus Rīgas, īpaši Latgalē. Uzskatu, ka šāds izlīdzināšanas princips ir jāievēro valstī kopumā, lai nelabvēlīgās reģionālās atšķirības ne tikai nepalielinātos, bet pat samazinātos.”
Viens no Valsts programmas “Sabiedrības integrācija Latvijā” virzieniem ir reģionālā integrācija, kuras mērķis ir panākt iespējami līdzvērtīgus dzīves un darba apstākļus visos valsts reģionos, samazināt un novērst nelabvēlīgās reģionālās atšķirības. Šā gada janvārī, tiekoties ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem un vēlāk arī ar ekonomikas ministru Krišjāni Kariņu, A.Latkovskis uzsvēra nepieciešamību izlīdzsvarot reģionu attīstību. Vienlīdz attīstīti, ekonomiski stipri reģioni ir būtisks saliedētas, aktīvas sabiedrības veidošanās priekšnoteikums.

Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!