• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Apvienotās Karalistes delegācijas vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.2005., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105966

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2005.gada 14.aprīļa sēdē

Vēl šajā numurā

15.04.2005., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Apvienotās Karalistes delegācijas vizīti Saeimā

Ceturtdien, 14.aprīlī, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš un komisijas deputāts Guntis Bērziņš tikās ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes Ārlietu ministrijas Irākas departamenta direktori Džeinu Merioti un Politiskās plānošanas nodaļas vadītāja vietnieku Alesteru Totiju.
Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas un Apvienotās Karalistes dalību starptautiskajā miera misijā Irākā. Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs J.Dalbiņš uzsvēra, ka jautājums par miera misiju Irākā Latvijai ir aktuāls, jo pašreizējais mandāts ir līdz 2005.gada 8.jūnijam. Viņš pauda viedokli, ka Latvijai būtu jāturpina militārā klātbūtne Irākā, sniedzot palīdzību drošības un aizsardzības jautājumos, taču lēmums par turpmāko Latvijas karavīru piedalīšanos miera misijā būs jāpieņem Saeimai; šo lēmumu varētu pieņemt maijā. “Latvija sniegs savu profesionālo palīdzību tik ilgi, cik tas būs nepieciešams, līdz brīdim, kad Irāka pati lūgs misiju pārtraukt,” sacīja komisijas priekšsēdētājs.
Apvienotās Karalistes Ārlietu ministrijas Irākas departamenta direktore Dž.Meriota pastāstīja, ka situācija Irākā ir stabilizējusies, operācijas ir norisinājušās veiksmīgi, taču vēl risināmi daudzi sociālie jautājumi, piemēram, policistu apmācība. Apvienotās Karalistes Ārlietu ministrijas Irākas departamenta Politiskās plānošanas nodaļas vadītāja vietnieks Alesters Totijs pozitīvi novērtēja vēlēšanu rezultātus Irākā un parlamenta ievēlēto prezidentu, kas liecina par irākiešu sabiedrības vairākuma vēlmi veidot demokrātisku valsti.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!