• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pārkāpumu tiesvedību pret desmit dalībvalstīm elektroniskās saziņas noteikumu pārkāpumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.2005., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105970

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par dopinga lietošanas apkarošanu sportā

Vēl šajā numurā

15.04.2005., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pārkāpumu tiesvedību pret desmit dalībvalstīm elektroniskās saziņas noteikumu pārkāpumos

Eiropas Komisija ir sākusi pārkāpumu tiesvedību pret desmit Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, lai novērstu ES elektroniskās saziņas noteikumu pārkāpumus. Tā norāda uz trūkumiem valstu tiesību aktos un uz nepareizu ES noteikumu praktisku piemērojumu Vācijā, Itālijā, Latvijā, Maltā, Nīderlandē, Austrijā, Polijā, Portugālē, Slovākijā un Somijā. Minētās tiesvedības uzsākšanu izraisījušas bažas, kas izklāstītas Eiropas Komisijas izpildes ziņojumos par elektroniskās saziņas nozari, no kuriem pēdējais publicēts 2004. gada beigās.
Uzsākot šo tiesvedību, Vivjēna Redinga, informācijas sabiedrības un mediju komisāre, atkārtoti uzsvēra ES noteikumu pilnīgas un pareizas īstenošanas nozīmi:
“Neefektīva minēto noteikumu īstenošana apdraud konkurētspējīgas elektroniskās saziņas nozares izveidi, mērķi, kas ir ES ražīguma un izaugsmes neatņemama sastāvdaļa. Uzsākot minēto tiesvedību, ir jāņem vērā izpildes ziņojumā paustās bažas. Pēc pirmo tiesas spriedumu paziņošanas, kas vērsti pret tām dalībvalstīm, kuras vēl nav pilnībā transponējušas ES reglamentējošos elektroniskās saziņas noteikumus valstu tiesību aktos, Eiropas Komisija ir nolēmusi norādīt uz trūkumiem valstu tiesību aktos un Kopienas tiesību aktu praktiskajā piemērojumā, kā arī likt dalībvalstīm novērst minētos trūkumus. Viens no galvenajiem uzdevumiem ir nodrošināt, lai valstu pārvaldes iestādēm tiktu nodrošinātas visas vajadzīgās pilnvaras, kas paredzētas ES noteikumos, lai nodrošinātu efektīvu konkurenci un patērētāju aizsardzību.”
Piemēram, atsevišķi trūkumi, kas pieļauti, transponējot ES noteikumus visās desmit dalībvalstīs, samazina valstu pārvaldes iestāžu ietekmi un kavē tās nodrošināt, lai pilsoņi gūtu labumu no ES noteikumu pareizas piemērošanas. Turklāt dažos gadījumos (Latvija, Malta un Polija) konkurētspējīga tirgus attīstību kavē tas, ka nav nodrošināta numuru pārnesamība, kas ir nozīmīgākais konkurenci veicinošais nosacījums. Vienā gadījumā (Polija) nav nodrošināta piekļuve neatliekamās palīdzības dienestam, izmantojot vienotu Eiropas neatliekamās palīdzības dienesta tālruni 112.
Minētajām desmit dalībvalstīm tagad ir iespēja veikt pasākumus, atsaucoties uz Eiropas Komisijas paustajām bažām, tādējādi novēršot turpmāku izmeklēšanu. Tā kā šī rīcība ir tikai pirmais solis, kas seko pēc 10. izpildes ziņojuma, Eiropas Komisija turpina izvērtēt reglamentējošo noteikumu vispārēju piemērojumu un vajadzības gadījumā turpinās tiesvedību.

Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!