• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zemkopības ministra tikšanos ar lauksaimniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.2005., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105982

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Apvienotās Karalistes delegācijas vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

15.04.2005., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par zemkopības ministra tikšanos ar lauksaimniekiem

Ceturtdien, 14.aprīlī, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvji tikās ar zemkopības ministru Mārtiņu Rozi, lai pārrunātu situāciju, kas radusies sakarā ar Eiropas Komisijas (EK) aprēķinātajiem liekā cukura uzkrājumiem valstī.
“Nav īsti pamatota metodika, pēc kādas EK aprēķinājusi neattaisnotos cukura uzkrājumus, tāpēc šobrīd nav iespējams vienoties par virsnormas cukura daudzumu valstī,” uzsvēra LOSP priekšsēdētāja vietnieks Jūlijs Beļavnieks.
“Vainīgi nav ne cukurbiešu audzētāji, ne cukura ražotāji, bet gan cukura importētāji, kas ieveduši lauksaimniecības produkciju spekulatīviem nolūkiem,” uzskata LOSP priekšsēdētājs Varis Sīmanis. Pastāv bažas, ka īsi pirms iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) atsevišķi uzņēmumi veidojuši uzkrājumus, iegādājoties noteiktus lauksaimniecības produktus, lai vēlāk tos dārgāk realizētu Eiropas Savienības tirgū. “Nepieciešama politiska iejaukšanās, lai noskaidrotu vainīgos. Lauksaimnieki aicinās Ministru prezidentu iesaistīties jautājuma risināšanā, piesaistot Valsts ieņēmumu dienestu un Finanšu policiju. Zemkopības ministrija dara visu iespējamo, lai aizstāvētu Latvijas pozīciju EK, bet nepieciešama arī citu pušu aktīva līdzdalība,” uzsvēra Latvijas Sēklaudzētāju asociācijas pārstāvis Valdis Dzenis.
Negodīgie uzņēmumi ir jāatrod iespējami drīzāk. Ja vainīgie netiks atrasti, cietīs Latvijas lauksaimnieki. EK soda naudas piemērošanai par virsnormas pārtikas produktu uzkrājumu veidošanu izmantos ES atbalsta maksājumu samazināšanu lauksaimniekiem. Latvijas Zemnieku federācijas priekšsēdētāja Ligita Silaraupa uzsvēra: “Godīgie ražotāji ir pakļauti zaudējumu riskam, jo tiesībsargājošās iestādes nav laikus konstatējušas nelikumīgus ar cukuru saistītus darījumus.” Latvijai, tāpat kā citām jaunajām dalībvalstīm, bija jāizveido sistēma, lai konstatētu tos, kas pirms Latvijas iestāšanās ES veidoja produktu uzkrājumus. Latvijā šo sistēmu ievieš Valsts ieņēmumu dienests, izvērtējot pārtikas uzņēmumu un tirgotāju rīcībā esošos produktu krājumus.
“Uz dzīvi var paļauties, bet pašiem arī kaut kas jādara,” uzsvēra V.Dzenis.

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!