• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sodu sistēmas optimizēšanu nodokļu jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.2005., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105983

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par zemkopības ministra tikšanos ar lauksaimniekiem

Vēl šajā numurā

15.04.2005., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sodu sistēmas optimizēšanu nodokļu jomā

Nodokļu politikas darba grupa, kurā ir Finanšu ministrijas, Valsts ieņēmumu dienesta, Ekonomikas ministrijas, Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Mazo un vidējo uzņēmumu un amatniecības sadarbības padomes, kā arī vairāku citu asociāciju un nodokļu ekspertu pārstāvji, ceturtdien, 14.aprīlī, apsprieda koncepcijas projektu par sodu sistēmas optimizēšanu.
Tā kā darba grupas locekļi Finanšu ministrijā bija iesnieguši daudzus un dažādus, pat pretrunīgus priekšlikumus, tās dalībnieki vienojās, ka mēneša laikā Finanšu ministrija visus priekšlikumus apkopos, sadalot tos divās grupas – tādos, ko atbalsta visa darba grupa, un tādos, kur viedokļi atšķiras. Darba grupa nākamajā sēdē aptuveni pēc pusotra mēneša detalizēti izskatīs visus šos priekšlikumus.
Pašlaik visi darba grupas locekļi konceptuāli uzskata, ka Latvijā sodu sistēmas reorganizācija ir absolūti nepieciešama un veicamos darbus varētu arī dalīt posmos, no kuriem pirmais būtu samazināt soda naudas apmēru par nodokļu normatīvo aktu pārkāpumiem no pašreizējiem 100% uz mazāku daļu.
Otrs jautājums, ko atbalstīja visa darba grupa, bija priekšlikums precizēt likumu par nodokļiem un nodevām pantā, kas regulē iespējamo Valsts ieņēmumu dienesta un nodokļu maksātāja vienošanos. Pēc darba grupas locekļu domām, likumā būtu precīzāk jānosaka, pēc kādiem kritērijiem tiek pieņemts lēmums par vienošanās slēgšanu vai neslēgšanu, lai tas būtu caurskatāmāks process.
Finanšu ministrijas speciālisti bija sagatavojuši prezentāciju par Eiropas Savienības direktīvām enerģijas produktu akcīzes nodokļu jomā, to ieviešanas gaitu Latvijā un degvielas akcīzes likmēm, kā arī par to izmaiņām mūsu valstī pēdējos gados saistībā ar eiras kursa izmaiņām.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!