• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par galvojumu sniegšanas un uzraudzības kārtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.2005., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/105985

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunā Civilstāvokļa aktu likuma stāšanos spēkā

Vēl šajā numurā

15.04.2005., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par galvojumu sniegšanas un uzraudzības kārtību

Finanšu ministrija ir izstrādājusi Ministru kabineta noteikumu projektu par galvojumu sniegšanas un uzraudzības kārtību. Noteikumu projekts ir izsludināts valsts sekretāru sanāksmē. Pilns noteikumu projekta teksts pieejams Finanšu ministrijas mājas lapā.
Noteikumu projekts nosaka kārtību, kādā finanšu ministrs valsts vārdā sniedz galvojumus saskaņā ar gadskārtējā valsts budžeta likumā noteikto galvojuma summu par kredīta ņēmēja finanšu saistībām, un kārtību, kādā tiek uzraudzīta projekta realizācija un galvoto saistību izpilde. Galvojumus valsts budžetā plāno saskaņā ar Ministru kabinetā apstiprināto Valsts investīciju programmu un komercdarbības atbalsta programmām, kā arī studiju un studējošo kreditēšanai.
Noteikumu projektā paredzēts, ka juridiskajai personai, par kuras saistībām sniegs galvojumu, visi dokumenti jāiesniedz Finanšu ministrijā līdz attiecīgā gada 15.oktobrim. Noteikumos uzskaitīti arī iesniedzamie dokumenti – galvojuma sniegšanas pieprasījums, auditēts iepriekšējā gada pārskats un pēdējā ceturkšņa finanšu pārskats, projekta biznesa plāns un citi dokumenti.
Ja tiks pieņemts pozitīvs lēmums, finanšu ministrs saskaņos izvēlētās kredītiestādes un kredīta ņēmēja noslēgto kredītlīgumu un parakstīs galvojuma līgumu ar kredītiestādi. Vienlaikus finanšu ministrs un kredīta ņēmējs parakstīs līgumu par saistību nodrošinājumu, kā arī trīspusēju galvojuma apkalpošanas un uzraudzības līgumu ar attiecīgās nozares ministru un kredīta ņēmēju.
Noteikumu projektā paredzēta arī valsts galvoto kredītu uzraudzības kārtība, nosakot regulāri Finanšu ministrijā iesniedzamos dokumentus, pārskatus un atskaites, kā arī nozares ministrijas uzdevumu uzraudzīt, lai valsts galvotā kredīta līdzekļi tiktu izmantoti lietderīgi un atbilstoši projekta mērķim.
Atsevišķa kārtība, kas atbilst noteikumiem “Kārtība, kādā tiek piešķirts, atmaksāts un dzēsts studiju kredīts un studējošā kredīts no kredītiestādes līdzekļiem ar valsts vārdā sniegtu galvojumu”, paredzēta valsts vārdā sniegtiem galvojumiem par studiju kredītu un studējošo kredītu, kas tiek sniegti pēc Izglītības un zinātnes ministra apstiprināta kredīta ņēmēju kopsavilkuma saraksta saņemšanas Finanšu ministrijā.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!