• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Somijas tālāku sadarbību kultūras jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2000., Nr. 318/320 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10602

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lielbritānijas universitāšu stipendijām katram, arī latviešiem

Vēl šajā numurā

13.09.2000., Nr. 318/320

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Somijas tālāku sadarbību kultūras jomā

Šodien Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) notika ministrijas valsts sekretāra Andra Sarnoviča un IZM vadošo darbinieku tikšanās ar Somijas Kultūras un izglītības ministrijas delegāciju, kuru vadīja Somijas Kultūras un izglītības ministrijas valsts sekretārs Vilho Hirvi.

Tikšanās laikā tika pārrunāts jautājums par Latvijas izglītības sistēmas attīstību pēdējos 10 gados.

Latvijas puse atzinīgi novērtēja Somijas pieredzi darbā ar Eiropas Savienības (ES) izglītības programmām. Kā svarīgākie turpmākajā sadarbībā ar Somiju izglītības jomā tika atzīti divi jautājumi:

1. studentu apmaiņa abu valstu starpā;

2. profesionālo un akadēmisko kvalifikāciju atzīšanas sistēmu izveidošana.

Abas puses pārrunāja arī trīs Latvijas — Somijas izglītības projektu izstrādes gaitu. Sadarbība ar Somiju notiek 1996.gada 10.septembrī parakstītā Latvijas — Somijas valdības līguma "Par sadarbību kultūrā, izglītībā un zinātnē" ietvaros.

Pēdējos gados īpaši aktivizējusies sadarbība Eiropas Kopienas izglītības un zinātnes programmu ietvaros, it sevišķi Somijas prezidentūras laikā ES, kā arī piedalīšanās Ziemeļvalstu Ministru padomes finansētajos daudzpusējos Baltijas — Ziemeļvalstu projektos un Baltijas jūras valstu padomes finansētajās programmās un projektos.

Nozīmīgs ir Somijas atbalsts Latvijas Universitātes Somugru un Ziemeļvalstu katedru un Ziemeļvalstu ģimnāzijas materiālās bāzes pilnveidošanā, kā arī mācību spēku nosūtīšanā. Ievērojams atbalsts tiek sniegts arī līvu valodas un kultūras saglabāšanā, līvu valodas mācīšanā Rīgas Igauņu vidusskolā un vēsturiskā "Līvu krasta" atjaunošanā.

Izglītības un zinātnes ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!