• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par transportlīdzekļu otrreizēju izmantošanu un pārstrādi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2005., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106141

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ekonomikas ministra piedalīšanos Latvijas uzņēmējām rīkotā konferencē

Vēl šajā numurā

19.04.2005., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par transportlīdzekļu otrreizēju izmantošanu un pārstrādi

Procedūra: koplēmums
Debates: 2005.gada 14.aprīlī
Balsojums: 2005.gada 14.aprīlī

Eiropas Parlaments 14.aprīlī nobalsoja par kompromisa variantu direktīvai par mehānisko transportlīdzekļu otrreizēju izmantošanu un pārstrādi. Sarunas starp Parlamenta ziņojuma sagatavotāju Holgeru Krāmeru (Vācija) un Padomi, lai līdz pirmajam lasījumam panāktu kompromisu, ir bijušas veiksmīgas – direktīvas projektu varēs virzīt tālāk pieņemšanai Padomē. Trīs gadus pēc direktīvas stāšanas spēkā dalībvalstīm būs jāatsaka tādu auto reģistrācija un tirdzniecība, kuras neatbildīs pārstrādāšanas un otrreizējās izmantošanas noteikumiem.
Direktīvas projektā noteikts, ka valstīm jāizstrādā noteikumi, lai nodrošinātu, ka apgrozībā laiž tikai tādus apstiprinātā tipa transportlīdzekļus, kurus var izmantot otrreiz vai pārstrādāt (atkarībā no pārstrādes, otrreizējās izmantošanas vai atjaunošanas veida – 85 vai 95 % no masas).
Jaunā direktīva neattieksies uz īpašam nolūkam ražotiem auto un transportlīdzekļiem ar mazu izlaidumu. Arī atsevišķām auto detaļām nav jābūt pārstrādājamām (gaisa spilveni, drošības jostu daļas).

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!