• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vispārējās mazākumtautību konvencijas ratifikācijas gaitu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2005., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106142

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ekonomikas prognozi 2005.-2006.gadam

Vēl šajā numurā

19.04.2005., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vispārējās mazākumtautību konvencijas ratifikācijas gaitu

Pirmdien, 18.aprīlī, īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Ainars Latkovskis un sekretariāta vadītāja Kristīne Vāgnere tikās ar Latvijas vēstnieku Krievijā Andri Teikmani, lai pārrunātu sabiedrības integrācijas un latviešu diasporas jautājumus.
Pārrunājot Vispārējās mazākumtautību konvencijas ratifikācijas gaitu, A.Latkovskis informēja, ka darba grupu, kas atbildīga par konvencijas iesniegšanu Saeimā, vada ārlietu ministrs Artis Pabriks, taču sekretariāts ir veicis salīdzinošo analīzi par to, kā konvencija ratificēta citās valstīs. A.Latkovskis norādīja, ka, ņemot vērā līdzīgo situāciju, Latvija varētu ratificēt konvenciju ar tādiem pašiem nosacījumiem, kādi ir Igaunijā.
A.Latkovskis un K.Vāgnere informēja A.Teikmani par sekretariāta darbību. Viens no sekretariāta virzieniem ir mazākumtautību etniskās identitātes un kultūras saglabāšanas veicināšana. Sekretariāts regulāri atbalsta mazākumtautību organizācijas, gan palīdzot dažādu pasākumu, piemēram, tautību kultūras dienu organizēšanā, gan atbalstot finansiāli, gan sniedzot konsultācijas, gan ļaujot izmantot Mazākumtautību kultūras un informācijas nodaļas telpas dažādu pasākumu rīkošanai.
K.Vāgnere informēja A.Teikmani par Latviešu diasporas atbalsta programmu 2004.–2009.gadam. Šī programma paredz atbalstīt gan Rietumu, gan Austrumu diasporu. Krievijā ir 13 aktīvas latviešu biedrības un veidojas arvien jaunas. Sekretariāts iespēju robežās atbalsta šīs biedrības, sākot ar palīdzību tautas tērpu iegādē, beidzot ar dotācijām biedrības izveidei.
A.Teikmanis norādīja, ka plāno apmeklēt dažādus reģionus un apciemot arī latviešus un latviešu biedrības Krievijā.

Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!