• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Moldovas drošības politikas konsultācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2005., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106143

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par politisko un ekonomisko situāciju Baltkrievijā

Vēl šajā numurā

19.04.2005., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Moldovas drošības politikas konsultācijām

11. un 12.aprīlī Kišiņevā notika Latvijas Republikas un Moldovas Republikas ārlietu ministriju drošības politikas konsultācijas. Latvijas delegāciju vadīja Ārlietu ministrijas Drošības politikas departamenta direktors Jānis Garisons.
Vizītes laikā Latvijas puse tikās ar Moldovas ārlietu ministra pirmo vietnieci Jevgēniju Kistrugu, Starptautiskās drošības departamenta direktoru Andreju Galburu, reintegrācijas ministra vietnieku Viktoru Postolaki, Moldovas Ārpolitikas asociācijas pārstāvjiem, kā arī ar citām Moldovas amatpersonām un ekspertiem.
Latvijas delegācijas vizītes mērķis bija iepazīties ar situāciju Moldovas Republikā, kā arī sadarbībā ar moldāvu kolēģiem identificēt sadarbības jomas iespējamajā Latvijas pieredzes nodošanā Moldovai.
Sarunu gaitā moldāvu kolēģi uzsvēra, ka valsts ir pieņēmusi lēmumu īstenot politiku, kas vērsta uz integrāciju Eiropas struktūrās, tādēļ jauno ES dalībvalstu, īpaši Latvijas, sasniegumi ir Moldovas puses pastiprinātas intereses lokā. Moldovas puse ierosināja apsvērt iespēju organizēt Latvijas ārlietu ministra vizīti Moldovā.
Moldovas amatpersonas detalizēti informēja Latvijas pusi par Moldovas pūliņiem atjaunot valsts teritoriālo integritāti un panākt Piedņestras konflikta risinājumu, kā arī pauda gandarījumu par Eiropas Savienības pieņemto lēmumu nozīmēt speciālo pārstāvi Moldovā.
Latvijas puse uzsvēra, ka Latvija pievērš pastiprinātu uzmanību attiecību veidošanai ar Moldovas Republiku, uzskata to par svarīgu partneri Eiropas Savienības jauno kaimiņu politikas ietvaros. Latvija ir gatava dalīties savā reformu īstenošanas pieredzē. Puses vienojās jau tuvākajā laikā sākt darbu pie praktisku projektu attīstības šajos jautājumos.

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!