• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par politisko un ekonomisko situāciju Baltkrievijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2005., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106144

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vispārējās mazākumtautību konvencijas ratifikācijas gaitu

Vēl šajā numurā

19.04.2005., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par politisko un ekonomisko situāciju Baltkrievijā

Piektdien, 15.aprīlī, ārlietu ministrs Artis Pabriks Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministru neformālajā sanāksmē Luksemburgā vadīja diskusiju par ES rīcības politiku attiecībās ar Baltkrieviju, lai šajā valstī veicinātu labklājību, cilvēktiesību un demokrātijas vērtību ievērošanu.
Uzsākot diskusiju, Artis Pabriks iepazīstināja kolēģus ar Baltkrievijas aktualitātēm politiskajā un ekonomiskajā jomā, kā arī norādīja uz problēmām, kas neļauj pilnvērtīgi attīstīties tās pilsoniskajai sabiedrībai.
Ministrs uzsvēra, ka ES ir ieinteresēta tādā kaimiņvalstu attīstībā, kas vērsta uz eiropeisko vērtību nostiprināšanos. Svarīga ir kopēja un koordinēta ES dalībvalstu rīcība demokrātisko vērtību veicināšanā reģionā. Šajā procesā īpaši nozīmīga ir ES aktīva sadarbība ar Amerikas Savienotajām Valstīm.
Artis Pabriks iepazīstināja ārlietu ministrus arī ar vairākiem stratēģiskiem un taktiskiem punktiem demokrātijas procesa veicināšanā Baltkrievijā, īpašu uzmanību pievēršot pilsoniskās sabiedrības stiprināšanas pasākumiem. Ministrs aicināja apsvērt arī Eiropas Komisijas pārstāvniecības atvēršanu Baltkrievijā pēc iespējas drīzākā laikā. Viņš uzsvēra, ka nākotnē nozīmīga loma Baltkrievijas demokratizācijas procesā būs tās kaimiņvalstij Ukrainai.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!