• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Ukrainas ārlietu ministra pirmo vietnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2005., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106145

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties Eiropas vēstures skolotāju apvienības konferencē

Vēl šajā numurā

19.04.2005., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Ukrainas ārlietu ministra pirmo vietnieku

Pirmdien, 18.aprīlī, Saeimas priekšsēdētājas biedre Vineta Muižniece, Eiropas lietu komisijas un Latvijas un Ukrainas parlamentu sadarbības grupas pārstāvji tikās ar Ukrainas ārlietu ministra pirmo vietnieku Antonu Buteiko.
Saeimas priekšsēdētājas biedre V.Muižniece uzsvēra, ka Latvija ir kļuvusi par Eiropas Savienības (ES) un NATO dalībvalsti un ir gatava dalīties ar mūsu valsts pieredzi šajos integrācijas procesos.
Ukrainas ārlietu ministra pirmais vietnieks A.Buteiko pateicās par Latvijas atbalstu demokrātiskas valsts veidošanā un atzina, ka starp abām valstīm izveidojusies veiksmīga sadarbība, kā arī apliecināja savas valsts ieinteresētību pārņemt Latvijas integrācijas pieredzi Eiropas Savienībā un NATO, tostarp likumdošanas saskaņošanā ar ES standartiem. Viņš uzsvēra Ukrainas vēlmi īstenot tālākās valsts reformas un turpināt valsts virzību uz ES, kā vienu no piemēriem minot bezvīzu režīma ieviešanu ar Eiropas Savienības valstīm, cerot sagaidīt līdzīgu attieksmi šajā jautājumā arī no ES.
Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Oskars Kastēns akcentēja Ukrainas aktīvas sadarbības veidošanas nepieciešamību ar jaunajām Eiropas Savienības valstīm, lai “nezaudētu tempu demokratizācijas procesā, kurš ir uzņemts”. Oskars Kastēns informēja, ka pašreiz notiek ļoti aktīva sadarbība ar Gruzijas parlamentu eirointegrācijas pieredzes nodošanā, šāda sadarbība varētu notikt arī starp Ukrainu un Latviju. Viņš pauda gatavību ES Eiropas lietu komisiju vadītāju konferencē izteikt atbalstu Ukrainas virzībai uz Eiropas Savienību.
Saeimas deputāti augstu novērtēja Ukrainas aizsāktās reformas demokrātiskas, tiesiskas un attīstītas valsts izveidei un uzsvēra parlamentāro kontaktu nozīmi informācijas apmaiņā.
Sarunas dalībnieki pārrunāja arī aktualitātes abu valstu attiecībās ar Krieviju, uzsverot stabilu un draudzīgu partnerattiecību veidošanas nepieciešamību. A.Buteiko atzinīgi novērtēja Latvijas Valsts prezidentes lēmumu piedalīties 9.maija svinībās Maskavā.
Tikšanās dalībnieki pārrunāja arī jautājumus, kas skar cilvēktiesību ievērošanu. A.Buteiko pastāstīja par aktualitātēm Ukrainā, atzīmējot, ka nesen tika atbalstīta rezolūcija cilvēktiesību jomā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!