• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Finanšu ministrijas un Pašvaldību savienības sadarbību budžeta un finanšu jautājumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2005., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106148

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Kohēzijas fonda Uzraudzības komitejas pozitīvo novērtējumu Latvijā īstenotajiem projektiem

Vēl šajā numurā

19.04.2005., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Finanšu ministrijas un Pašvaldību savienības sadarbību budžeta un finanšu jautājumos

Piektdien, 15.aprīlī, notika Finanšu ministrijas (FM) un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) sarunas par budžeta un finanšu jautājumiem, kurās nolemts izveidot nelielu pastāvīgu FM un LPS darba grupu, kas piedāvātu konkrētus risinājumus vairākos ar ES struktūrfondu ieviešanu un tam paredzēto finansējumu saistītos jautājumos.
Darba grupa apspriedīs LPS ieteiktos iespējamos risinājumus saistībā ar priekšfinansējuma piešķiršanu pašvaldībām projektu realizēšanai. Finanšu ministrs Oskars Spurdziņš sarunās uzsvēra, ka gaida no šīs darba grupas konkrētus priekšlikumus, kas būtu darāms, lai problēma samazinātos jau 2006.gadā. Darba grupas uzmanības lokā būs arī jautājums par pašvaldību aizņēmumiem struktūrfondu projektu realizēšanai un šo aizņēmumu iekļaušana kopējā pašvaldības saistību limitā.
Finanšu ministrs informēja LPS pārstāvjus par Nacionālajā trīspusējā sadarbības padomē atbalstīto konceptuālo pieeju minimālās algas un neapliekamā minimuma palielināšanas jautājumā. Valdība ir paredzējusi, ka no nākamā gada minimālā alga varētu pieaugt līdz 90 latiem, neapliekamais minimums – līdz 32 latiem – un atvieglojumi par apgādībā esošu personu – līdz 22 latiem. Vienlaikus tiktu paredzēta speciāla kārtība pedagogu algu palielinājumam, nesaistot to tieši ar minimālās algas izmaiņām. Finanšu ministrija plāno nākamā mēneša laikā sagatavot precīzākus aprēķinus par šo lēmumu ietekmi uz valsts un pašvaldību budžetiem, savukārt pašvaldības iesniegs Finanšu ministrijā precīzus datus par algām pašvaldībās, lai šie aprēķini būtu korekti.
Kā uzsvēra finanšu ministrs Oskars Spurdziņš, valdība apzinās, ka neapliekamā minimuma un atvieglojumu par apgādībā esošu personu palielināšana tieši ietekmēs pašvaldību budžetu ieņēmumus, tie samazināsies, tādēļ pilnīgi noteikti tiks domāts par kādu kompensācijas mehānismu, līdzīgi kā pērn, kad tika palielināta tā iedzīvotāju ienākuma nodokļa daļa, kas tiek ieskaitīta pašvaldību budžetos.
Pašvaldības vēlējās arī saņemt informāciju par pašvaldību aizņēmumu limitu un tā izlietojumu. Pēc Finanšu ministrijas apkopotās informācijas, pašlaik pašvaldībām vēl ir pieejams aizņēmumu limits vairāk nekā 9 miljonu latu vērtībā, un finanšu ministrs Oskars Spurdziņš atzīmēja, ka pastāv reāla iespēja šo limitu nepieciešamības gadījumā palielināt ar valsts budžeta grozījumiem, lai pašvaldībām nerastos sarežģījumi saņemt aizdevumus un finansēt nepieciešamos projektus.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!