• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jaunie pavāri "Karotītes" olimpiādē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2005., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106159

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas zemnieki pirmajā ES gadā

Vēl šajā numurā

19.04.2005., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jaunie pavāri “Karotītes” olimpiādē

PAVARI.PNG (108947 bytes)
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

14.aprīlī Rīgas Tūrisma un tirdzniecības skolā noritēja pirmā Latvijas jauno pavārmeistaru olimpiāde, kuras mērķis ir topošo ēdienu gatavotāju padziļināta izglītošana. Olimpiādi rīko “Karotīte” jeb preču zīme “Kvalitatīvs produkts Latvija”, kuras patronese ir Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga.
Latvijā pavāri profesionālās iemaņas iegūst vairāk nekā 20 specializētajās izglītības iestādēs.
Bieži vien tieši ēšanas un ēdināšanas paražas vislabāk raksturo zemi, tautu un tās tradīcijas. Bet, gatavojot nacionālos ēdienus, pavāra goda lieta ir izmantot pašu zemē augušo un ražoto. Pavāru prasme un zināšanas ir izšķirošais faktors, kas ļauj ēdieniem pareizi izvēlēties Latvijas labākos, ar “karotītes” zīmi marķētos produktus.
Olimpiādes pirmajā kārtā jaunieši, kas apgūst pavāra profesiju, izdomāja unikālas brokastis. Savukārt otrajā kārtā viņi sacentās par galveno balvu – apmaksātu ekskursiju visai klasei uz vienu ražotni “Kvalitatīvs produkts Latvija”.
Žūrija vērtēja ne vien jauno profesionāļu jaunrades spējas, bet arī spēju produktu vērtēt ekonomiski, aprēķinot receptē norādīto izmantojamo produktu svara un cenas attiecības. Katram konkursa darbam bija nosaukums un devīze. Tika vērtētas arī konkursanta dotības sava darba reklamēšanā un prezentēšanā.
Galveno balvu – iespēju kopā ar saviem kursa biedriem aizbraukt uz Rūjienas saldējuma rūpnīcu – ieguva Ingus Feldmanis no Rīgas Tūrisma un tirdzniecības skolas. Ingus pagatavoja paša radītajām receptēm “Karstā rupjmaizes uzkoda” un“Rupjmaizes deserts” atbilstošus ēdienus.
Apbalvošanas laikā tika nolasīts Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas novēlējums olimpiādes dalībniekiem. V.Vīķe-Freiberga jauno pavāru konkursa finālistiem novēlēja, “kļūstot par atzītiem pavārmākslas meistariem, turpināt lietderīgi izmantot Latvijā ražotus un “Karotītes” zīmi ieguvušus produktus”. Prezidente arī atzina: “Divus gadus, kopš esmu kļuvusi par Latvijas lauksaimniecības un pārtikas produktu tirgus veicināšanas programmas patronesi, ar prieku konstatēju, ka ievērojami pieaudzis to cilvēku skaits, kuri pazīst un izvēlas produktus ar “Karotītes” zīmi, un ir palielinājies to produktu apjoms, kuriem šī zīme piešķirta.”

Ieva Jaunozola, Mārketinga padomes mārketinga speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!