• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iecerēts paplašināt trīs cietumus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.04.2005., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106261

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kādēļ iedzīvotāji nav gājuši pie vēlēšanu urnām

Vēl šajā numurā

20.04.2005., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iecerēts paplašināt trīs cietumus

REZGI.PNG (165915 bytes)
Koncepcija paredz Jelgavas cietuma rekonstrukciju pabeigt līdz 2010.gada vasarai
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Valdība vakar, 19.aprīlī, atbalstīja Tieslietu ministrijas izstrādāto Ieslodzījuma vietu attīstības koncepciju. Tajā iecerēta astoņu ieslodzījuma vietu rekonstrukcija un triju cietumu paplašināšana.

Pārstrādātais koncepcijas variants neparedz jaunu cietumu celtniecību, informē tieslietu ministres preses sekretārs Sandris Sabajevs.
Starp identificētajām problēmām uzsvērta Latvijas cietumu pārapdzīvotība, ēku un nožogojumu kritiskais stāvoklis, kā arī strauji pieaugošais notiesāto skaits, kam brīvības atņemšanas sods jāizcieš slēgtā cietumā. Turklāt prognozējams, ka nākotnē saasināsies uz mūžu ieslodzīto izmitināšanas problēma.
Latvija pēdējos gados saņēmusi asu Eiropas Padomes ieslodzījumu vietu ekspertu kritiku par nespēju pilnībā nodrošināt soda izciešanas atbilstību Latvijas un starptautiskajām tiesību normām.
Koncepcija izstrādāta ieslodzījuma vietu materiāltehniskā nodrošinājuma – cietumu ēku, komunikāciju – atjaunošanai, ko paredzēts īstenot laikā no 2006. līdz 2014.gadam. Tajā piedāvātais risinājums aptver visu ieslodzīto personu kategoriju uzturēšanās apstākļu uzlabošanu, norādīts kopsavilkumā.
Valdības apstiprinātajā koncepcijā paredzēta Olaines, Jēkabpils un Vecumnieku cietuma būtiska paplašināšana, Centrālcietuma, Valmieras, Cēsu, Jelgavas, Iļģuciema, Šķirotavas, Daugavpils un Pārlielupes ieslodzījuma vietu rekonstrukcija, kā arī komunikāciju rekonstrukcija Brasas, Matīsa, Grīvas un Liepājas cietumā.
Aplēsts, ka kopējās izmaksas būs 52 miljonu lati, kas nepieciešami, lai līdz 2014.gadam paveiktu visu iecerēto. Piemēram, pirmajā posmā turpmākajos pāris gados paredzēta Olaines cietuma paplašināšana. Plānots izbūvēt jaunu korpusu 700 ieslodzītajiem un pabeigt slimnīcu. Kopējās izmaksas tiek lēstas vairāk nekā trīspadsmit miljoni latu. Pēc paplašināšanas no atklāta tipa cietuma to pārveidos par slēgta tipa. Līdztekus tam iecerēts pabeigt Centrālcietuma rekonstrukciju, kas izmaksās vairāk nekā trīs miljonus latu. Enerģētisko objektu un komunikāciju rekonstrukcija četros cietumos – Brasas, Grīvas, Liepājas, Matīsa (to kompleksa rekonstrukcija koncepcijā nav paredzēta) – izmaksās nepilnus divus miljonus latu. Arī šos darbus paredzēts veikt pirmajā posmā līdz 2008.gada vasarai.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!